Levän kasvun vähentäminen ravinneliuoksissa
”Erilaiset levät lisääntyvät yleisimmin kosteissa, ravinnepitoisissa ja valoisissa olosuhteissa. Ravinneliuokset ovat täten mitä otollisin kasvualusta levien kasvulle. Lannoitteiden … Lue lisää >
”Erilaiset levät lisääntyvät yleisimmin kosteissa, ravinnepitoisissa ja valoisissa olosuhteissa. Ravinneliuokset ovat täten mitä otollisin kasvualusta levien kasvulle. Lannoitteiden … Lue lisää >
Turkulainen Marli on kasvattanut päivittäistavarakaupan mehumyynninmarkkinaosuuttaan kolmella prosentilla. Marlilla on nyt hallussaan 38prosenttia maamme mehumyynnistä. Valmistettu mehumäärä lisääntyi … Lue lisää >
Suomalaiset perunalastuvalmistajat ovat ottaneet ruotsalaistutkimustentulokset hyvin vakavasti vastaan. – Olemme täysin yllättyneitä tuloksista.Käynnistämme omalta osaltamme tutkimukset mahdollisimman pian, … Lue lisää >
Kahdeksan ruokaperunan pakkaamo- ja jalostusyhtiötä ovat perustaneetyhteisen yhtiön. Muodostettu Potwell Oy on Suomen suurin ruokaperunanmyyntiyhtiö ja se aloittaa … Lue lisää >
Maa- ja kotitalousnaiset tempaisevat tänä vuonna valtakunnallisellaKaveriksi kasviksia -kampanjalla. Tavoitteena on lisätä kasvistenmonipuolista käyttöä ja etsiä uudenlaisia kasvisten … Lue lisää >
”Vuoden 2001 kesällä järjestettiin laajamittaiset porkkanan lajikekokeet Janakkalan Rehakassa maanviljelijä Juhani Kivistön pellolla. Siellä kasvoi kaikkiaan 36 lajikkeen … Lue lisää >
Maa- ja metsätalousministeriö maksaa kasvihuonetuen ensimmäisen eräntuensaajille huhtikuun lopusta lähtien. Kasvihuonetuotannon tuki lasketaan1.5. 2002 tuottajan hallinnassa ja tukeen … Lue lisää >
Nyt puutarhasesonkiin virittäytyminen on kuumimmillaan, ja perjantaina 19.4. avataan samanaikaisesti kaksi puutarhanäyttelyä: toinen Lahdessa ja toinen Tampereella. Kävijöitä … Lue lisää >
Tomaatti, peruna ja muut tutut kasvikset saattavat tulevaisuudessa ollalähes maidon veroisia kalsiumin lähteitä. Yhdysvaltalaisen lastenravitsemuksen tutkimuskeskuksen kasvifysiologit ovat … Lue lisää >
”Parsan tie suomalaiseen ammattiviljelyyn on kestänyt 3000 vuotta. Parsakausi on alkanut Keski-Euroopassa, ja kotimaisen parsan makuun päästään toukokuun … Lue lisää >