Juureksia Lakeudelta

Lakeuden Juurespakkaajat Oy:n ruorissa jatkaa nuori yrittäjä. Viime syksynä porkkanan nostokausi katkesi pakkasiin ja neljäsosa sadosta jäi peltoon. Pääasiakkaana on HalpaHalli-ketju ja tilamyynti on vahvistunut. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 1/2024 ja katso video tämän jutun lopusta.

PUUTARHA-SANOMAT / KAUHAVA, YLIHÄRMÄ

Tammikuun alussa pakkanen paukkui Pohjanmaan lakeuksilla 30 asteessa. Se ei suuremmin haitannut Lakeuden Juurespakkaajat Oy:n toimintaa, vaan pestyt porkkanat soljuivat rivakasti pikkupusseihin lämpimässä pakkaamossa.

– Teemme lavat myymäläkohtaisesti ja toimitamme ne Seinäjoelle Huhtalan terminaalin, josta tuotteet kuljetetaan HalpaHallin myymälöihin, kertoo Jussi Kaustinen.

Lakeuden Juurespakkaajat Oy on perustettu 1997 puolenkymmenen viljelijän voimin Alahärmään. Muiden osakkaiden luopuessa pakkaamo siirtyi Tapani ja Kati Välitalon maatilalle Ylihärmään Pohjanmaanväylän varteen.

Jussi Kaustisen puoliso Laura on Välitalojen tytär ja sukupolven vaihdos maatilalla tehtiin 2020.

– Pakkaamoyrityksessä sukupolvenvaihdos toteutui 2021 ja yhtiön osakkaina ovat jatkaneet myös appivanhemmat, jotka työskentelevät yrityksessä. Lisäksi on kaksi ulkopuolista työntekijää. Puolisoni on tilan ulkopuolella töissä, kertoo Jussi.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 1/2024. Lehden hinta on 5 €, tilaajille lähes 200