Kekkilän kasvualustoissa turpeen osuus vähentyi

Kekkilä esitteli uudet kasvualustat 15.-16. elokuuta Vantaalla yhdessä Scheteligin kanssa järjestämillään asiakaspäivillä. Turvetta on korvattu mm. puukuidulla ja ruokohelvellä. Lue lehti nro 7/2023. Katso video tämän jutun lopusta.

Jarmo Hartikainen ja Kari Silokangas esittelivät uusia kasvualustoja.

PUUTARHA-SANOMAT / VANTAA

Neovan tytäryhtiö Kekkilä-BVB valmistaa suomalaisille viljelijöille myytävät kasvualustat Eurajoella lukuun ottamatta aiemmin Haukinevalla tehtyä viljelylevyä, joka korvataan toistaiseksi Hollannissa tehdyllä tuotteella.

Jarmo Hartikainen ja Kari Silokangas esittelivät kesäkukkaviljelijöille uusia kasvualustaraaka-ainemateriaaleja, joita lisätään kasvuturpeen joukkoon. Kasvualustoissa on sammalta ja erilaisia puukuituja. Nyt myös kasvualustatuotantoon sopivaa puukuitumateriaalia saadaan Suomesta.

– Uutena raaka-aineena testaamme parhaillaan ruokohelpeä, jota viljellään mm. entisillä turvetuotantoalueillamme.

Silokangas kertoi, että uudessa Ecoboost-tuotteessa on enää 50 % kasvuturvetta ja loppu on sammalta ja puukuitua.

– Tämä seos on ollut koeviljelyssä jo kolme vuotta ja ensimmäisillä asiakkaillakin jo vuoden verran. Tulevaisuuden kasvualustassa on enää 30 % kasvuturvetta, joka menee ensi talvena myös viljelijätesteihin. Testitulokset omissa kokeissamme ovat olleet erittäin lupaavia.  

Silokangas esitteli uutta Ecoboost-kasvuallasta tomaatille, kurkulle, paprikalle ja mansikalle.

Puutarha-Sanomien arkistossa on liki 200 näköislehteä, klikkaa lukemaan tästä. Lehden hinta on 5 €, tilaajille koko arkisto on ilmainen!