PUUTARHA-Sanomat 6/2022
Kansikuvassa Timo Varjo Laitilasta
Ajankohtaista
- Mansikalla oli hyvä veto, kertovat kauppias Aki Luomanen, hevihoitaja Jana Doubi ja kesätoreja pitävä Vellu Virtanen
- Marjex osti Mansikkapaikan Hollolasta ja Vantaalta, ostajana Janne Naapanki ja myyjänä Vesa Koivistoinen.
- Vihannesmarkkinat ovat onnistuneet kohtuullisesti, kertovat Marjut Soininen Tuoreverkosta, Tero Nousiainen Vihannes-Laitilasta ja Stefan Skullbacka Närpiön Vihanneksesta.
- Kauppa kävi tasaisesti Tukkutorilla, kommentoijina Mariana Ormas, Aila Reinikainen, Anders Åström ja Tapio Tammilehto
- Vakautta EU-tukiin viideksi vuodeksi, neuvottelijana maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.
- Samuli Karjulan kolumni: Johdetaan tiedolla
- Signifyn led-roadshow pysähtyi Närpiössä, haastattelussa Henrik Norgaard, Martin Sigg, Stig-Erik Vikars ja Börje Ivars.
- Hyytyykö harrastajien hyötykasvibuumi, pohtivat Jouko Frosterus ja Matti Lindström
Yritystarinoita
- K-kauppias Hue Vo löysi marjapaikkansa Sonkajärveltä
- Keskitalot pohtivat talvituotannon tulevaisuutta, Vesa Keskitalo kehitteli älyvalaisimen prototyypin. Katso video!
- Kotimaisuus siivittää Vihanneslinjaa, yrittäjinä Paula Salisvuo ja Joni Sairanen
- Soirion tilalla on monta muuttujaa hallittavana, Waltteri, Vesa ja Merja Soirio pyörittävät yli 30 hehtaarin marjatilaa ja 150 kesätyöntekijää kolmen tilan muodostamassa maatalousyhtymässä. Katso video!
- Perävainion varhaisperuna onnistui, toteavat Pekka ja Joni Perävainio. Katso video!
- Timo Varjo niputtaa porkkaan syyskuulle asti
- Niitty-Seppälä on Polka-talo, kiteyttää Jukka Kittilä.
- Otsonivesi toimii marjatunnelissa, Veikko Yrjölällä on hyvät kokemukset. Katso video!
- Järvikylä luopuu torjunta-aineista tunneliviljelyssä, lupaa Jari Suominen. FT Arto Soitamo selvittää otsoniveden vaikutuksia. Katso video!
- Hauhtosen tilalla tulos tehdään tuoreudella, Veli-Matti ja Elina Jukkola ovat kolmannen polven yrittäjiä.
- Insinööristä yllättäen puutarhuriksi, kertojana Markus Kalllio Lepaalta.
- Hans Granberg: Paprika vaatii kärsivällisyyttä, viljelyn hoitaa Katarina Chapiyeuskay