PUUTARHA-Sanomat 4/2023

Kansikuvassa Sami Vaihia Nurmijärveltä

Ajankohtaista

  • Markkinat: Istutukset avomaalle ovat alkaneet, haastattelussa Terhi Löfstdet, Marjut Soininen, Henri Hyytiäinen, Tero Nousiainen ja Jonas Lundström.
  • K-ryhmän kolme pointtia, tiivistää Harri Hovi
  • Suomen 50 parasta ravintolaa
  • Samuli Karjulan kolumni: Kansanterveyttä kansalle hymyssä suin
  • Missä on Paras Hevi 2024, ilmoittaudu kisaan!
  • Heidi Wirtanen valittiin HML:n johtoon
  • Vuokratyöstä helpotusta työvoimapulaan, lupaavat Ivari Vokk ja Janne Kuitunen
  • Vihannes-Laitila osti enemmistön Tuorekartanosta, haastattelussa uusi toimitusjohtaja Tomi Levonen.

Yritystarinoita

  • Keravan Prisman hevimyynti on pitänyt pintansa, kertovat Tero Ylikoski ja Aino Sinkkonen.
  • Härkälän puutarha tuottaa taas täysillä, iloitsee Mikko Härkälä. Katso video!
  • Maajussi monipuolistaa kaalitilaansa, maajussi Sami Vaihialla on haussa myös morsian.
  • Saarelman puutarhassa on yli 500 eri pelargoniaa, kertovat kaksoset Tommi Lagerström ja Pia Lagerström.
  • Mattilan Marjatilan Tarja Matomäki: ”Byrokratiaa tulee purkaa”
  • Sota on tullut lähelle sipuliviljelmää, Erkki Luukkala ja Mari Sonkki-Luukkala kertovat avaintyöntekijän kuolemasta.
  • Tomaattien keruu alkaa huhtikuussa Granös Grönsaker Ab:ssä, kertoo Emma Granö-Ring.
  • Clima Kontroll on toiminut yli 50 vuotta, yrittäjinä Dennis Pellfolk ja Maarit Boij.
  • Biotus 20 v.; Torjuntaeliöt ovat tuoretuote, haastattelussa Jan Hulshof ja Heini Koskula.

Muuta hyödyllistä

  • Nanohappivesi lisäsi mansikoiden tuottavuutta, haastattelussa Erno Mikkola Nonre Oy:stä ja Henna Niskakoski EOD:stä
  • Verohallinnon palvelut kehittyvät, kertovat Terhi Luukkonen ja Piia Luopajärvi.
  • Tunnelien rakentamisen luvitus, ohjeistaa Tarja Matomäki
  • Mansikan kukinnon kehitys on selvitetty, kertoo professori Timo Hytönen.