PUUTARHA-Sanomat 2/2018

  • Näin käy luomun myynti, paljastavat Anne ja Pasi Saarinen
    K-supermarket Kasarmi voitti toistamiseen Suomen Paras LuomuHeVi-tittelin.
  • Kausityölaki aiheutti pettymyksiä ja toi uutta byrokratiaa, haastateltavina Veli-Matti Rekola ja Kristel Nybondas Maaseudun Työnantajaliitosta sekä Alexander Ganchev ukrainalaista työvoimaa välittävästä yrityksestä.
  • Samuli Karjula perää läpinäkyvyyttä tuotantoon, mikä tuo ilmaista mainosta.
  • Amisreformi tuo täsmäosaajia yrityksiin, haastattelussa opetusneuvos Anne Liimatainen.
  • Suur-Savon osuuskauppa kantaa yhteiskuntavastuuta, toteaa marketjohtaja Iiro Siponen, kun osuuskaupalla on 58 %:n markkinaosuus.
  • Vertin tila on Vuoden luomuyritys, ohjaksissa ovat Heikki ja Olka Mustalampi.
  • Partaharju teki ison laajennuksen, haastattelussa Hanna Suhonen ja Erkki Savolainen.
  • Marjavasun tiivistetty bisnes, Esa Vainikainen sai yritykseensä uutta potkua.
  • EU pudottaa pois tehoaineita – sadot laskevat, asiat puhuttivat Kasvinsuojelupäivillä.
  • Kukkatoimitus digitalisoituu, uutena toimitusjohtajana aloitti Saku Vanhala ja Juhani Kotilaisen perhe antoi pakit pääomasijoittajille.
  • Fruit Logistica veti maailmalta ammattiväkeä; suomalaisia oli runsaasti kävijöinä ja puoli tusinaa tekniikkayrityksiä esillä, mutta suomalaiset tuoretuotteet loistivat poissaolollaan.