Tulppaaneilla kevään tuulahdus ruokakauppoihin

Suomessa hyödetään vuosittain runsaat 70 miljoonaa tulppaania, josta Lepolan Puutarhan osuus on seitsemäsosa. Puutarha on valinnut tuotantoonsa kasveja, joiden energian tarve on vähäinen. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 1/2024. Katso video tämän jutun lopusta.

Juho Suominen on Lepolan Puutarha Oy:n tuotantopäällikkö. Hän kertoo puutarhan valinneen tuotantoon etupäässä kasveja, joiden energiantarve on vähäinen.

Lepolan puutarha lähenee 100 vuoden ikää, sillä se on perustettu jo vuonna 1928. Yrittäjinä on neljäs sukupolvi, serkukset Juho ja Tomi Suominen. Talvella puutarha hyötää tulppaaneja, joiden kiivain sesonki ajoittuu helmi-maaliskuulle.

Tulppaani on vanha tuttavuus Suomisille. Puutarha sai ensimmäisen tulppaanisipuleiden tuontilisenssin 1947, jolloin tuontierä oli 400 sipulia ja serkusten isoäiti ihmetteli, minne ne saadaan myytyä.

– Hyödämme tänä talvena noin 10 miljoonaa tulppaania. Määrää olemme hieman vähentäneet, sillä kulut ovat nousseet hirmuisesti ja painetta on ollut korottaa hintoja, kertoo viljelystä vastaava Juho Suominen.

Lue artikkeli kokonaan Puutarha-Sanomien numerosta 1/2024. Lehden hinta on 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!