Ensi kevään kukat loistivat Vantaalla

Scheteligin ”aikakone” vei kesäkukkaviljelijöiden ajatukset ensi kevääseen, kun he saivat vierailla Vantaalle järjestetyssä näyttelyssä. Ansari oli kasvattanut sinne tulevan kauden uutuudet ja viljelijät pääsivät vertailemaan niitä tuttuihin lajikkeisiin. Lue artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 7/2023. Katso uutuuskukkien esittelyvideo tämän jutun lopusta.

Reeta Rouhiainen esittelee petunian Itsy-ryhmän uutuutta, Light Pink -lajiketta.

PUUTARHA-SANOMAT / VANTAA

Schetelig Oy rakensi viljelijöitä ja muita asiakkaita varten mahtavan näyttelyn tulevan kauden kesäkukkavalikoimasta. Näyttely oli yrityksen toimitilojen uudella patiolla Vantaan Tiilitiellä elokuun 15.–16. päivinä. Näyttelyssä vieraili pari sataa asiakasta.  

– Sovitimme päivät niin, että kaukaa tulevat viljelijät voivat jatkaa täältä Lepaan ammattinäyttelyyn. Tänä vuonna meillä ei ole omaa osastoa Lepaalla, mutta toimitimme sinne kasveja näytille, kertoo hankintajohtaja Reeta Rouhiainen.

Scheteligin merkittävimpiä jalostajakumppaneita ovat Syngenta ja Koppe, Syngentan kuvasto kattaa vuodet 2023–2024, Koppe julkaisee kuvaston edelleen vuosittain.

– Schetelig on mukana kumppaneiden jalostuksessa antamalla palautetta siitä, kuinka päämiesten jalosteet soveltuvat Suomen oloihin.

Schetelig julkaisee oman taimikuvastonsa joka vuosi ja nyt elokuussa ilmestyi Taimet 2024 -luettelo.  

– Pelargonin värivalikoimaa laajensimme ”Special Collection”-ryhmällä. Ryhmä sisältää tällä hetkellä 8 herkullista trendiväriä. Kaikki Ansarin koeviljelyssä olleet lajikkeet ovat meillä näytillä, jotta saamme kuulla viljelijöiden mielipiteitä väritoiveista.

Reeta nostaa esiin muutamia Scheteligin uutuuksia, joista viljelijät ovat erityisen kiinnostuneita.

Lue lisää Puutarha-Sanomien numerosta 7/2023. Puutarha-Sanomien arkistossa on liki 200 näköislehteä, lehden hinta on 5€, tilaajille koko arkisto on ilmainen!