Puutarha Sundströmin muodonmuutos

Puutarha Sundströmin yrittäjät lähtivät 10 vuotta sitten kehittämään kesäkukkapuutarhaa monipuoliseksi elämyspaikaksi. Puutarhassa on elämää ympärivuotisesti kukkakaupan, retromyymälän ja vanhanajan baarin voimin. Lue koko artikkeli numerosta 3/2024, katso video jutun lopusta.

Virpi on yhdistänyt puutarhan ja retrokaupan, josta löytyi papukaija. Arkistokuva VeeVee Retro.

Virpi aloitti yrittäjänä 1996 ja hän kokeili mansikanviljelyä, myi seitsemän vuoden ajan leikkokukkia Lohjan torilla sekä toimi PartyLiten konsulenttina.

– Harrastuksena minulla oli vaatteiden ompelu ja kellohameet menivät Huutonetissä hyvin kaupaksi, joten tilasin Englannista lisää myytävää. Harrastuksesta syntyi VeeVee Retro -kauppa vuonna 2009.

Virpin yritys on T:mi Virpi Sundström, jonka aputoiminimet ovat Puutarha Sundström ja VeeVee Retro. Kasvihuonealaa puutarhalla on liki 2000 neliötä, jossa aiemmin viljeltiin vain kesäkukkia.

Sukupolven vaihdoksen myötä alkoi puutarhan muodonmuutos. Vuonna 2014 remontoitiin puutarhan yhteydessä oleva rakennus, johon tuli kukkakauppa, kahvibaari Retro ja vintage-vaatteiden myymälä.

– Rakennusmiehet kummeksuivat kahvilaa, mutta itsellä oli visio, että haluan ympäristön, jossa itse viihdyn, niin asiakkaat viihtyvät myös. Paikalliset ja kesämökkiläiset tuovatkin tänne vieraitaan, iloitsee Virpi.

Virpin puoliso Joni Vuoristo keräilee vanhaa tavaraa ja täydennykseksi he ovat tehneet kierroksia kirpputoreilla ja löytäneet niiden alahyllyiltä edullisia esineitä.  Joni rakentelee verstaassaan vanhanmallisia pienoisautoja ja mopoja, joita on koristeina myyntitilojen katonrajassa. Kahvilan seinät on tapetoitu vahoilla lehdillä ja onpa seinällä myös 50-luvun kuva Kekkosesta.

– Leivomme itse kahvilan korvapuustit ja gluteenittomat leivonnaiset, toteaa Virpi.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 3/2024. Lehden hinta on 5 €, mutta tilaajat voivat lukea ilmaiseksi lähes 200 lehden arkistoa!