PUUTARHA-Sanomat 1/2021
Kansikuvassa Hannu ja Tuukka Varpio
Ajankohtaista
- Mullistaako otsonivesi kasvinsuojelun? EOD Europen Petteri Jauhiainen kertoo edullisesta otsoniveden valmistustavasta. Saariston Marjatilan Erno Mikkola piti otsonivedellä härmän ja homeet kurissa viime kesänä. Katso video otsoniveden muodostumisesta pienlaitteessa.
- Samuli Karjula kurkkaa kolumnissaan kristallipalloon nähdäkseen, mitkä vihannekset ovat tänä vuonna nosteessa.
- Ahvenanmaalainen Mikael Lundell viljeli varhaisperunaa jouluksi, H&H Tuominen markkinoi ne.
- Yliveto – kauppa nimensä mukaan, kauppias Jouni Monto kertoo kaupan suuresta muutoksesta. Hevimestari Arja Kaartokallio arvostaa viljelijän työtä.
- Uusia kaupunkiyrittäjiä vertikaaliviljelyyn, Little Gardenin Jaakko Lehtonen sanoo sitä ekologiseksi tuotantomuodoksi.
- Varkaus sai uuden Prisman, haastattelussa PT-myyntipäällikkö Pasi Mäenpää sekä Mervi Kokko ja Tiina Huuhka hevitiimistä.
- Tuoreverkon vetäjät vaihtuivat, Marjut Lyytinen toimitusjohtajaksi ja Tuomas Holma. Kari Lyytinen palkittiin senioriyrittäjänä, katso video.
- Voiko kurkun ja tomaatin tuottajahintaongelmalle tehdä mitään? Irene Vänninen ja Esa Palmujoki Lyftkraft-hankkeesta esittävät uusia markkinointikeinoja.
Yritystarinoita
- Taimiemo tuottaa puhdasta lisäysaineistoa, haastattelussa Tiina Nyman.
- PeeÄssällä on yli puolet (53,4 %) alueensa markkinoista, vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen kertoo osuuskaupan toiminnasta.
- Wirmon Vihannes on juurestalo, yrittäjä Markus Setälä toteaa hyönteisverkkojen käyneen välttämättömiksi.
- Varpiolla valoa näkyvissä. Hannu ja Tuukka Varpio kertovat, millä keinoin kannattavuus käännettiin yrityssaneerauksen jälkeen. Katso Hämeenmaan video Varpion puutarhasta.
- Tulppaanisesonki on edessä, Partaharjun Puutarhan Hanna Suhonen arvuuttelee markkinoita. Erkki Savolainen kertoo työntekijöiden koronatilanteesta.
- ÅTH:lla on tehokasta sipulintuotantoa, katso video, jossa Tord Sarling kertoo sipulin lajittelulinjasta.
- Pirttikylän Puutarha tuottaa kurkuntaimia ympäri vuoden, haastattelussa Anders Åman.