Keiju-tarhat Oy on yrttien ja luomun liitto

Vuoden 2023 alussa aloitti uusi yritys Keiju-tarhat Oy. Se muodostettiin Ikaalisten Luomu Oy:n ja Kyröntarhat Oy:n Pöytyän yksikön kasvihuoneista, joiden yhteisala on 4 hehtaaria. Keiju-Tarhat Oy tuottaa yrttejä ja luomuvihanneksia. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 3/2024. Katso video tämän jutun lopusta.

Ari Kulmanen ja Janne Mollberg tutkailevat basilikan kasvua Keiju-tarhat Oy:n Pöytyän yksikössä, joka pyhitetään kokonaisuudessaan yrttien tuotantoon.

Keiju-tarhat Oy aloitti vuoden 2024 alussa, ja se muodostettiin Ikaalisten Luomun 2,1 hehtaarin viljelmästä ja Honka Holdingin omistamasta Kyröntarhat Oy:n Pöytyän 2 hehtaarin viljelmästä. Yksiköiden väliä on 140 kilometriä. Keiju-tarhojen omistus on jaettu puoliksi Honka Holdingin ja Ikaalisten Luomun kesken.

Aiemmin Pöytyällä viljeltiin salaatteja ja yrttejä, mutta Keiju-tarhan muodostamisen myötä salaattituotanto on lopetettu ja tarhalla keskitytään yrtteihin.

– Aiemmin viljeltiin salaattituotantoon varustetuissa huoneissa yrttejä, mutta nyt teemme muutostyöt yrttien viljelyn ehdoilla. Yrttien laadun parantaminen oli yritysjärjestelyn tärkeä syy, sanoo Janne Mollberg.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 3/2024. Lehden hinta on 5 €, mutta tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!