PUUTARHA-Sanomat 3/2020

Kansikuvassa Katja Nikkari valmistautuu puutarhakaupan kevätsesonkiin

Ajankohtaista

  • Kun talvi ei tullutkaan; Oulun ja Kainuun eteläpuolella on ollut Loska-Suomi pohjoispuolella Lumi-Suomi
  • Marjanviljelijät elävät jännityksessä, haastattelussa Simo Laakso Suttisen tilalta ja Yrjö Tanila Marja-Suomen Laatikkopalvelusta.
  • Kurkku kyykkäsi muutoin tasaisilla markkinoilla
  • Samuli Karjulan kolumnissa etsittiin vaihtoehtoja nakkimukille
  • Suomen Paras Hevi 2020 huipentuu kasvistrendien esille nostoon
  • Uusia kasvilajeja Suomeen perinteisistä italialaisista herkuista

Yritystarinoita

  • Lidl taistelee ruokahukkaa vastaan, vastuullisuuspäällikkö Maija Järvinen kertoo toimenpiteistä.
  • PuutarhaNikkarit valmistautuu kevätsesonkiin.
  • Bigron tomaattiala laajeni 6,5 hehtaariin, haastattelussa Börje ja Jennifer Ivars.
  • Meilt päi! nostaa lähiruoan esille, kertoo kauppias Ari Piiroinen KCM Lappeenrannasta.
  • Hävikkitomaattia ”hemmetin soosseihin”, Kaius Gestranius kertoo Jävla Sås Bolagin tarinan.
  • Heimosen puutarha virittää tehokkuutta, Sami Heimonen kertoo myös johtamistavoistaan.
  • Kontiomehu tekee herukan lehdistä juhlajuomaa, toimitusjohtaja Pasi Kiiskinen tähyää jo vientiin
  • Tuki 75 % – Yritysryhmä voi olla viennin avaaja, rahoitusasiantuntija Mika Honkanen
  • Tuottajaorganisaatio selättää kilpailulain, MTK-Varsinais-Suomen ja SLC:n järjestämällä perunaristeilyllä Marica Twerin selvitti kilpailulain uhkia ja tuottajaorganisaation mahdollisuuksia.