PUUTARHA-Sanomat 6/2019
Kansikuvassa Meeli ja Jari Pitkäsen Kurkkutilalta
Ajankohtaista
- Apetit luopuu Tuoreksista, ostajana ruotsalainen Greenfood.
- K-supermarket Lasihytti kokoaa kylän kaupan sisälle, hevimyynnin osuus jopa yli 30 % , kertoo kauppias Eki Zaiedman.
- Kesäasukkaat tuovat eloa kauppoihin, kertovat myymäläpäällikkö Terhi Luoma Hangon S-marketista ja marketjohtaja Iiro Siponen Osuuskauppa Suur-Savosta
- Helsinkiin vyöryi liikaa mansikkaa. Salsa on liian suuri mansikaksi, toteaa Elisabet Janger.
- Samuli Karjulan kolumni: Marjat talteen itse pakastaen, vastoin kesän puheita.
- Suomi-ruoan vienti Lidlin kautta tuplaantui
- Energiamarkkinat: Sähkön hinta heiluu
Yritystarinoita
- Euroopan paras hotelli on Ylläksen juurella oleva Aurora Estate, yrittäjinä Heidi Seikkula ja Sirly Schinmann.
- Pitkäsen Kurkkutila monipuolistui, haastateltavana Jari Pitkänen ja Meeli Roose
- Timo Paanasen tila on suomalaisen mansikan alkujuurilla
- Makukurkkua matalin kustannuksin Luukkaisen Puutarhasta, haastattelussa Reima ja Pertti Luukkainen.
- Teuvo Hakulisen herukkaa rasioidaan tukkukauppaan.
- Tasalan Kasvitarhalla oli intensiivinen kausi, kertoo Auli Tasala.
- Schetelig 90 vuotta: Asiantuntemus on myynnin valtti, haastattelussa Anne ja Juhani Kauste sekä toimitusjohtaja Johan Höysti.
- Ellinor Lassfolk tuottaa Chiliä ja paprikaa Pirttikylässä.
- Katariina ja Jari Venäläisen perunaa arvostetaan Kuopiossa
- Kukkakuhhaus kokoaa kansaa, Markku Halosen kukkapelto on maankuulu.
- Garten Merivuori sopeuttaa tuotantoa menekkiin, kertoo yrittäjä Jarkko Ranne.
- Jari Suominen jako kokemusperäistä oppia Jarvenkyla Oy:n marjapäivillä.
- Eurofins Agron analyysipalvelua saa Hollannista, kertoo Venla Jokela.