PUUTARHA-Sanomat 2/2017
Kansikuvassa Sebastian Anttila: Makutomaatteja Satakunnasta
Ajankohtaista
- Fruit Logisticassa kokosi 70 000 ammattilaista
- Puutarhamessut Amerikan malliin
- Karjulan kolumni: Ruisleipä on suomalaisen ruoan käyttöliittymä
- Markkinat: Espanjan kylmyys vähensi tuontia
- Tasainen kansikilpa on ratkennut
- Hevi-Gaalassa oli tunnelmaa – uusi Hevi-kilpailu käynnistyy
Yritystarinoita
- Biokaasun tuottaja Erkki Kalmari: ”Olemme sokeita näkemään pellon rikkauksia”
- Palokan K-citymarketissa käydään kauppaa iloisella asenteella, kauppiaina Maarit ja Pekka Kukkonen.
- ”Nams” -makutomaatteja Satakunnasta, haastattelussa Sveitsistä Suomeen muuttanut Sebastian Anttila
- Luomumarjoilla on valoisat markkinat, yrittäjinä Tero Tolvanen ja Jaana Nikkilä
- Vihannes-Laitila valitsi GlopalG.A.P:n, haastattelussa Tero Nousiainen, Juha Ranta ja Merja Lehto.
- Luomupäivillä viitoitettiin tietä tulevaisuuteen, puheenvuoron pitivät Matias Kallio, Pauli Talvitie, Jukka Salonen, Pirjo Kivijärvi, Mikko Rahtola, Elisa Niemi, Jaana Elo ja Anu Arolaakso.
- Luomutilat ovat markkinaorientoituneita, vierailujen isäntinä Juhani Raininko, Simo Larmo, Erkki Mikola, Laura Suvanto sekä Olli ja Samuli Suominen.
- Fresh Servant tähtää innovatiivisuudella tulevaisuuteen, haastattelussa Sami Haapasalmi, Sune Snellman ja Anders Forsberg.
Koulutus ja trendit
- Keudan oppilaitos panostaa ledeihin, kertovat puutarhurit Risto Kononen ja Ari Laukkanen sekä floristi Pirkko Harjula.
- Värikäs ruoka on terveellistä, haastattelussa Morotsliv-blogin pitäjä Ila Nordman