Kalkituksen vuosikymmeniä
Lähes 60-vuotta sitten keväällä 1944 Maatalousministeriön tuotanto-osasto julkaisi ja lähetti maatiloille tiedotteen n:o 34. Siinä annettiin ohjeita, miten … Lue lisää >
Lähes 60-vuotta sitten keväällä 1944 Maatalousministeriön tuotanto-osasto julkaisi ja lähetti maatiloille tiedotteen n:o 34. Siinä annettiin ohjeita, miten … Lue lisää >
Tämän kevään tilannetta vaikeutttaa vielä viime kesän kuivuus. Maa on edelleen kuivaa, joten kasvit eivät saa roudan sulamisen … Lue lisää >
Yritysneuvoja ISMO RUUTIAINEN esitti HML:n talvisemiaarissa käsikirjoittamansa näytelmän ”Keskusteluja marketin takahuoneessa”. Siinä käsiteltiin kahta tilannetta, joissa marjanviljelijä kohtaa … Lue lisää >
Suomalaiset ovat opetelleet viimeisten vuosien aikana käyttämään tuoreita yrttejä. Tällä hetkellä me syömme kuitenkin vain 160 grammaa erilaisia … Lue lisää >
Kasvikset ovat terveellisiä, mutta silti suomalainen syö päivittäinkeskimäärin vain 350 grammaa kasviksia, kun esimerkiksi espanjalainen syö700 grammaa ja … Lue lisää >
Kädenvääntö EU:n elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:nsijoituspaikasta on viimein saamassa lopullisen päätöksen. STT:n saamientietojen mukaan Suomi ja Italia esittävät kahden viraston … Lue lisää >
Juurilaho on ongelma Lounais-Suomessa ja syy on lähinnä olosuhteissa. Maat ovat tasaisia ja savisia. Talvella sataa välillä lunta … Lue lisää >
Hedelmän- ja marjanviljelijät ovat huolissaan kasviensa talvehtimisesta. Tuntuu siltä, että huoleen on aihettakin. Syyskesä oli kuiva ja ennätyslämmin … Lue lisää >
Elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden pakkaamiseen käytetään eniten muovia,mutta muovilaatu on merkitty vain neljäsosaan pakkauksista. Puutteellisetmerkinnät vaikeuttavat pakkausjätteen lajittelua … Lue lisää >
Ruotsalainen kasvisten menekinedistämis- ja tiedotusorganisaatio Frukt &Grönt lopettaa toimintansa. Yhdistys on tehnyt Ruotsissa vastaavanalaistatyötä kuin Kotimaiset Kasvikset ry … Lue lisää >