PUUTARHA-Sanomat 2/2025

Kansikuvassa Elina ja Antti Vauhkonen

Ajankohtaista

  • Ukrainan EU-jäsenyys on pitkän tien takana, kolumnistina Hanna Puntila.
  • Uusia näkökulmia tunneliviljelyn ammattilaisille, seminaarissa alustivat Jan Robben Hollannista, Eija Lankinen Hamk:sta, Heidi Wirtanen HML:stä, Wilhelmiina Kallio ja Daria Hyppenen Biotuksesta, Sirkku Holttinen Haygroven edustajana sekä Marja Kallela ProAgriasta.
  • Oppisopimuksella hevimestariksi K-Supermarket Okeroisessa, haastattelussa kauppias Miia Järvipalo ja hevisti Nina Janatuinen.
  • Koulutus on arvossaan K-Supermarket Orimattilassa, kertovat kauppias Anne Baikov ja hevihoitaja Sanna Anttolainen.
  • Livian koulutus laajeni kauppojen heviin, kertoo opettaja Tiina Uusitupa.
  • Luomu muuttaa muotoaan Ranskassa, Timo Taulavuoren raportti.
  • Eija Lankisen tärpit meiltä ja maailmalta
  • Oppilaitokset hanketyössä: Löytyykö turpeelle korvaajaa, haastattelussa projektipäällikkö Johanna Kivioja SeAMK:sta ja Mervi Ukonmäki Jamista.
  • Uusi ruokakeskus tulossa Vantaalle? puuhaajana Janne Kuitunen HL-Vihannestukusta
  • Markkinat ovat tasapainossa, kuvailevat Jonas Lundström Närpiön Vihanneksesta, Marjut Soininen Tuoreverkosta, Jetta Kulmala Lassen Luomusta ja Antti Kuusisto Luonnosta Finland Oy:stä.
  • Kansikisan voitto Saarelman yrittäjäparille
  • Pääkirjoituksessa Jouko Tikkanen kysyy, voisiko viennistä saada buustia luomukasviksille.

Yritystarinoita

  • Bioplants-yrttejä kasvihuoneesta täysin luomuna
  • Eepee toimii Suomen ruokamaakunnassa, haastattelussa Ann-Christina Hevonkoski.
  • Luomuvihanneksia tarjolle helpossa muodossa, Kalliolan Luomun yrittäjät Elina ja Antti Vauhkonen aloittavat jalostuksen Ease Organic Oy -yrityksellään.
  • Nestelannoitteet elvyttävät maan kasvukunnon, kertoo Rami Lilja Suomen Nestelannoite Oy:stä.
  • LED-valoilla pidennystä kurkun satokauteen, kertoo kiteeläinen Reima Luukkainen tuoreesta investoinnista.
  • Örnberg odlar ekologiska morötter/ Hans ja Vuokko Örnberg tuottavat luomuporkkanaa lähikauppoihin.