PUUTARHA-Sanomat 2/2025
Kansikuvassa Elina ja Antti Vauhkonen
Ajankohtaista
- Ukrainan EU-jäsenyys on pitkän tien takana, kolumnistina Hanna Puntila.
- Uusia näkökulmia tunneliviljelyn ammattilaisille, seminaarissa alustivat Jan Robben Hollannista, Eija Lankinen Hamk:sta, Heidi Wirtanen HML:stä, Wilhelmiina Kallio ja Daria Hyppenen Biotuksesta, Sirkku Holttinen Haygroven edustajana sekä Marja Kallela ProAgriasta.
- Oppisopimuksella hevimestariksi K-Supermarket Okeroisessa, haastattelussa kauppias Miia Järvipalo ja hevisti Nina Janatuinen.
- Koulutus on arvossaan K-Supermarket Orimattilassa, kertovat kauppias Anne Baikov ja hevihoitaja Sanna Anttolainen.
- Livian koulutus laajeni kauppojen heviin, kertoo opettaja Tiina Uusitupa.
- Luomu muuttaa muotoaan Ranskassa, Timo Taulavuoren raportti.
- Eija Lankisen tärpit meiltä ja maailmalta
- Oppilaitokset hanketyössä: Löytyykö turpeelle korvaajaa, haastattelussa projektipäällikkö Johanna Kivioja SeAMK:sta ja Mervi Ukonmäki Jamista.
- Uusi ruokakeskus tulossa Vantaalle? puuhaajana Janne Kuitunen HL-Vihannestukusta
- Markkinat ovat tasapainossa, kuvailevat Jonas Lundström Närpiön Vihanneksesta, Marjut Soininen Tuoreverkosta, Jetta Kulmala Lassen Luomusta ja Antti Kuusisto Luonnosta Finland Oy:stä.
- Kansikisan voitto Saarelman yrittäjäparille
- Pääkirjoituksessa Jouko Tikkanen kysyy, voisiko viennistä saada buustia luomukasviksille.
Yritystarinoita
- Bioplants-yrttejä kasvihuoneesta täysin luomuna
- Eepee toimii Suomen ruokamaakunnassa, haastattelussa Ann-Christina Hevonkoski.
- Luomuvihanneksia tarjolle helpossa muodossa, Kalliolan Luomun yrittäjät Elina ja Antti Vauhkonen aloittavat jalostuksen Ease Organic Oy -yrityksellään.
- Nestelannoitteet elvyttävät maan kasvukunnon, kertoo Rami Lilja Suomen Nestelannoite Oy:stä.
- LED-valoilla pidennystä kurkun satokauteen, kertoo kiteeläinen Reima Luukkainen tuoreesta investoinnista.
- Örnberg odlar ekologiska morötter/ Hans ja Vuokko Örnberg tuottavat luomuporkkanaa lähikauppoihin.