Suonenjoella kausihuoneviljelyn opetusta

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Kevyiden, uudentyyppisten kausihuoneiden ja viljelykatteiden käyttö puutarhatuotannossa yleistyy nyt nopeasti Euroopassa. Tässä kehityksessä halutaan olla mukana Suomessa, mutta erityisesti täällä Sisä-Savossa, sanoo Ilkka Voutilainen Marjaosaamiskeskuksesta.

– Suonenjoella alkaa kausi- ja kasvihuoneyrittäjille laatuaan ensimmäinen täsmäkoulutus Savossa ja ilmeisimmin koko Suomessa.

Voutilainen kertoo, että Suonenjoella koulutuksen järjestää Savon ammatti- ja aikuiskoulutusopisto. – Koulutusryhmässä aloittaa 13 aktiivista yrittäjää, jotka ovat kiinnostuneet kausihuonetuotannosta.

– Kurssilaisille tarjotaan viimeinen alan tietous koti- ja ulkomailta. Tämä tulee olemaan täsmäkoulutusta markkinarakoon.

– Savon ammatti- ja aikuisopisto tekee koulutus- ja kehittämisohjelman suunnittelussa yhteistyötä tekniikan maahantuojien ja Marjaosaamiskeskuksen kanssa. Tarkoitus on ensi kevään aikana käydä tutustumassa viljelijäjoukon kanssa myös EU-alueella tähän hyvin laajasti käytössä olevaan tuotantotapaan, jolla sadon ajoittamisen lisäksi tavoitellaan määrällisesti parempaa satoa, parempaa tuotteiden laatua sekä sitä kautta taloudellista tulosta, kertoo Voutilainen.

Kurssi alkaa tiistaina 22.11.2005.

TILAA PUUTARHA-SANOMAT SUORAAN KOTIISI!