Kotimaisten marjojen parhaaksi -tapahtuma

Suonenjoella Marja-Suomen Taimituotannon viljelmällä järjestettiin 28.5.2018 ”Kotimaisten marjojen parhaaksi” -taphtuma. Tapahtuman järjestäjinä olivat Marja-Suomen Taimituotanto Oy, Marjaosaamiskeskus ja Hankkija Oy. Kymmenkunta yritystä ja yhteistyötahoa esitteli viljelijöille palvelujaan.

 

Tilaisuuden avauspuheen piti toiminnanjohtaja Timo Taulavuori Puutarhaliitosta. Hän korosti kotimaisten marjojen mahdollisuuksia, sillä ne ovat luonnostaan superfoodia.

– On ilahduttavaa nähdä, että kauppojen pakastealtaissa on annettu tilaa kotimaisille marjoille. Kun itsepakastus vähenee, voivat kuluttajat ostaa kotimaisia marjoja pakasteina talvellakin.

Timo Taulavuori katsoi kotimaisilla marjoilla olevan hyvät mahdollisuudet.

– Tunnelit ja kasvihuoneet pidentävät tuoremarjakautta. Tunnelit tasaavat avomaatuotannon riskejä ja tunneleissa viljeltyjen marjojen kauppakestävyys on hyvä. Kotimaisuuden arvostus on edelleen kasvanut.

Jarmo Röppänen kertoi tilalla olevan marjanviljelyn olevan osa Marja-Suomen Taimituotanto Oy:n toimintaa, liikevaihdosta kolmannes tulee marjanviljelystä.

– Tälle tilalla tunneliviljely alkoi vuonna 2010. Nyt on 4,5 hehtaaria tunneleita, joissa viljellään 4 ha alalla vadelmaa ja 0,5 ha alalla mansikkaa.

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtaja Leena Koponen kertoi marjoilla olevan hyvä kysyntä.

– Sekä tuoreena että pakasteena mansikat ja vadelmat tekevät hyvin kauppansa. Myös herukoilla on kysyntää, kun niitä käytetään runsaasti smoothiehin.

Leena Koponen esitteli marjanviljelijäin yhdistyksen mansikkapaitoja.