Heimosen puutarha virittää tehokkuutta

Heimosen Puutarha Oy elää ripeän kasvun aikaa. Riistavedellä oleva alkuperäinen puutarha on rakennettu täyteen ja nyt kehitetään toista puutarhaa Tuusjärvellä. Yritys on keskittynyt kesäkukkiin, mutta tänä kesänä aloitetaan jatkokasvina vadelman viljely. Yrityksen toiminnat pidetään hanskassa räätälöidyn ohjelman avulla. Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 3/2020.

Heimosen puutarhan ydintiimi: vasemmalta Tuomas, Sami, Markus ja Jaakko Heimonen. Kuvasta puuttuu tiimin viides jäsen, Karoliina.

 

Heimosen puutarhassa ammattimainen viljely alkoi 50 vuotta sitten. Toinen sukupolven vaihdos toteutui 2007, jolloin vetovastuun otti Sami Heimonen. Myöhemmin osakkaiksi tulivat Samin veli Jaakko ja Tuomas-poika.

– Meitä on viiden hengen ydintiimi. Sisko Karoliina hoitaa viljelyn suunnittelun ja mukana on myös toinen poika, Markus, kertoo Sami.

Iso vastuuporukka on tarpeen, sillä puutarha laajenee kovaa vauhtia. Riistaveden puutarha on kooltaan 9000 neliötä ja siellä luonnonkauniilla paikalla oleva tontti on jo rakennettu täyteen. Vuonna 2016 Heimoset ostivat Tuusjärveltä, 24 kilometrin etäisyydeltä, Tuusniemen taimitarhan, jonka Fin Forelia oli lakkauttanut 2015 yhdessä Tohmajärven ja Kerimäen taimitarhojen kanssa. Taimitarhan vanhoja muovihuoneita ovat Heimoset purkaneet ja tilalle rakentaneet isompia kasvihuoneita.

– Ostimme syksyllä Kajaanista Kulunnan Puutarhan konkurssipesän. Sieltä purimme lämpökeskuksen ja kasvihuoneet sekä kuljetimme ne tänne uudelleen koottaviksi. Viime aikoina tämä onkin ollut enemmän rakennustyömaa kuin puutarha. Romu-Roopeksi on minut jo kutsuttu, naurahtaa Sami.

Tuusjärven puutarhassa on nyt tuotantopinta-alaa 13 000 neliötä, joten Heimosen puutarhan kokonaisala on jo 2,2 hehtaaria.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomat -lehden numerosta 3/2020

Vuonna 2008 Puutarha-Sanomat julkaisi edellisen artikkelin Heimosen puutarhasta otsakkeella 
”Kesäkukkien tuotanto perustuu sopimuksiin”, klikkaa lukemaan se numerosta 4/2008.

Lehden tilaajat voivat lukea arkistoituja lehtiä ilmaiseksi, muille maksu on 5 €/lehti.

Klikkaa video pyörimään…