Kylvöalojen muutoksista voi ilmoittaa 15.6. asti

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Sateinen toukokuun on viivästyttänyt pahoin kylvöjä ja istuksia. Viljelijät voivatkin tehdä ilmoituksen tukihaun jälkeen tekemistään kylvöalojen muutoksista 15.6.2015 asti. Muutosilmoitus avautuu Vipu-palvelussa 3.6., ja myös Vipuneuvoja on käytettävissä muutoshaun ajan.
Risto Häkkinen Haukivuorelta toteaa, että sateet ovat sotkeneet istutusrytmiä.

Risto Häkkinen Haukivuorelta toteaa, että sateet ovat sotkeneet istutusrytmiä.

Maatilojen, jotka ovat palauttaneet sähköisen päätukihakemuksen, kannattaa ehdottomasti ilmoittaa myös muutokset Vipu-palvelussa, sillä se vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa kyseisten hakijoiden hakemusten käsittelyä kunnassa. Paperihakemuksen palauttaneet tilat voivat tehdä muutosilmoituksen vain paperilomakkeella 117.

Sähköisesti muutoksia ilmoitettaessa palautetaan aina kaikki tilan perus- ja kasvulohkotiedot, vaikka vain osaan lohkoista olisi tullut muutoksia. Kasvulohkotiedot voi esitäyttää Vipu-palvelussa jätettyjen päätukihaun tietojen perusteella. Vipuneuvojaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi kesantojen määrän ja ympäristökorvauksen oikeiden kasvikoodien tarkistamisessa. Sähköistä muutosilmoitusta tehdessä on myös hyvä tarkistaa, täyttyväkö viherryttämisen ehdot kasvien muuttamisen jälkeen.

Palautettu muutosilmoitus kannattaa tulostaa tai tallentaa. Tulosteet ovat saatavissa myös jälkeenpäin Vipu-palvelun Päätukihaku-osiosta. Kevään aikana ilmoitetut kasvulohkojen rajat ovat nähtävissä Vipu-palvelussa syksyllä, mutta tulosteita voi tarvittaessa pyytää jo aiemmin kunnasta

Lisätietoja saa kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisilta ja Maaseutuvirastosta:  tietojärjestelmäasiantuntija Piia Ylikoski 0295 31 2344 ja erityisasiantuntija Mirva Kauppinen 0295 31 2428
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi
TILAA PUUTARHA-SANOMAT SUORAAN KOTIISI!