Valiotaimituotanto siirtyy Saarioisten Taimistot Oy:lle

Luonnonvarakeskus (Luke) supistaa merkittävästi puutarhakasveista ylläpidettävää ydinkasviaineistoa ja valiotaimituotantoa. Jatkossa Saarioisten Taimistot Oy tuottaa yli 90 prosenttia Lukella olleesta valiotaimituotannosta.

Saarioisten Taimistot Oy tuottaa, markkinoi ja myy puutarhamansikan, lakan, puolukan, tarhapensasmustikan, marjatuomipihlajan, atsalean ja alppiruusun valiotaimet.

Luke ylläpitää edelleen puutarhakasvien ydinkasviaineiston ja tuottaa valiotaimia herukoista, tyrnistä ja vadelmasta. Luken supistettuun ydinkasvihuoltoon ja valiotaimituotantoon liittyvät toiminnot keskitetään vuoden 2018 alkuun mennessä Luken Haapastensyrjän toimipaikkaan.

Saarioisten Taimistot Oy on keskittänyt puutarhakasvien valiotaimituotantoon liittyvät toiminnot Pälkäneelle. Yritys ottaa vastuun jo vuoden 2018 valiotaimituotannosta ja toimituksista asiakkaille 1.1.2018 alkaen.

Luonnonvarakeskuksen valiotaimituotantoon liittyvän toimintamallin uudistamisen ja toiminnan sopeuttamisen taustalla on tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen kokonaisuudistus. Saarioisten Taimistot Oy:n kanssa tehtävällä yhteistyöllä Luke turvaa valiotaimien saannin ammattimaiseen puutarhakasvien tuotantoon.