Kuivuus ja halla kutistivat Etelä-Pohjanmaan perunavarastoja

Jouko Tikkanen Yleinen Leave a Comment

Lokakuun puolivälissä maatilojen varastoissa oli ruoka- ja ruokateollisuusperunaa 203 miljoonaa kiloa, josta ruokaperunaa oli 167 miljoonaa kiloa. Perunan kokonaisvarastomäärä oli lähes 10 ja ruokaperunan reilut 7 miljoonaa kiloa suurempi kuin lokakuussa 2018. Kulunut kasvukausi oli lähempänä keskimääräistä vuotta monen kasvuoloiltaan …

TILAA PUUTARHA-SANOMAT SUORAAN KOTIISI!

Hortiherttua Oy Lohjalta on Vuoden 2019 kasvihuonevihannesten laatutuottaja

Jouko Tikkanen Uutiset, Yleinen Leave a Comment

Lohjalla sijaitseva Hortiherttua Oy on palkittu vuoden 2019 parhaana kasvihuonevihannesviljelmänä Suomessa. Toni Tannerin ja Jani Lindmanin luotsaama puutarha sai palkinnon keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n 100-vuotisjuhlakokouksessa Hämeenlinnassa. Hortiherttua täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Yrityksen perustajat Toni Tanner ja Jani Lindman ovat hortonomikurssikavereita …

Lakstedtin Puutarha Oy on Vuoden 2019 kukkien laatutuottaja

Jouko Tikkanen Uutiset, Yleinen Leave a Comment

Hattulassa sijaitseva Lakstedtin Puutarha Oy on palkittu vuoden 2019 parhaana kukkaviljelmänä Suomessa. Yritys palkittiin keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n 100-vuotisjuhlakokouksessa Hämeenlinnassa. Yrityksen perustivat Erkki ja Aino Lakstedt vuonna 1954. Nykyiset yrittäjät Tarja ja Heikki Lakstedt ottivat vastuun puutarhasta vuonna 1988. Tätä nykyä …

Aholaiset vaihtoivat luomuun

Jouko Tikkanen Uutiset, Videot Leave a Comment

Aholaisten tilalla on viljelty vuosikymmeniä vihanneksia. Nyt tuotannossa on uusi vaihe, kun tila on siirtynyt luomuvihannesten viljelyyn. Erikoisvihannekset antavat lisää mielenkiintoa tuotantoon. Puutarha-Sanomien numerossa 9/2019 on artikkeli Aholaisten luomutilastata. Voit lukea sen tästä linkistä näköislehtenä, hinta on 5 €/lehti, Puutarha-Sanomien …

Holman tilalla purjon sadonkorjuuta

Jouko Tikkanen Uutiset, Videot Leave a Comment

Holman tila tuottaa pitkän viljelyajan vaativia vihanneksia, osin teollisuudelle ja osin tuorekauppaan. Tilan pääpaikka on Paimiossa, mutta viljelykset ovat vuokramailla lähikunnissa, 10 hehtaarin purjopelto oli vuonna 2019 Halikossa.  Puutarha-Sanomien numerossa 9/2019 on  ”Hanna viljelee vaativia vihanneksia” -otsakkeella artikkeli. Voit lukea …

Rahkosen omena on rivakassa kasvussa

Jouko Tikkanen Uutiset, Videot Leave a Comment

Rahkosen omena on vahva brändi monissa kaupoissa. Nuori yrittäjä Toni Rahkonen on kasvattanut omenamäärän nelinkertaiseksi vajaassa kymmenessä vuodessa. Omenan tasapainoinen kasvu ja sadon hellä käsittely ovat hyvän sadon ja laadun perusta. Katso video omenan poiminnasta ja lajittelusta.   Rahkosen omenatarha …

Poiminta lehdestä nro 9/2019: Kuluttajien muuttuminen haastaa tuotantoa ja kauppaa

Jouko Tikkanen Lehtinosto, Uutiset, Videot Leave a Comment

Suomalaisten kuluttajien ostoskorit ovat tarkkaan kaupparyhmien tiedossa Plussa- ja Bonuskorttien ansiosta. Tuottajien, teollisuuden ja kauppiaiden olisi hyvä päätöksiä tehdessään tietää, millaisia kuluttajien valinnat ovat tulevaisuudessa. Artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 9/2019. PUUTARHA-SANOMAT / HELSINKI K-ryhmän asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar kertoi …

Triplan K-supermarket kasvattaa yrttinsä itse

Jouko Tikkanen Uutiset, Yleinen Leave a Comment

Pasilaan (ruotsiksi Böle) rakennettu kauppakeskus Tripla avautuu 17. lokakuuta 2019. K-supermarketin sydän on Bölen Hella, jota vetää Suomen ensimmäinen kaupan oma keittiömestari. Kauppa tulee panostamaan poikkeuksellisen rohkeasti kasvisruokaan. Tällä tavalla ruokaa ja palvelua yhdistävää kauppaa ei ole ennen Suomessa nähty. …

Luke Circles Helsinki: Suomesta kestävän ruoantuotannon mallimaa

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Ruokajärjestelmään tarvitaan muutosta, jotta siitä tulisi nykyistä kestävämpi ja jotta se voisi kilpailukykyisesti vastata monimuotoisuuden hupenemisen ja ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin haasteisiin. Ruokajärjestelmää kehitetään yhdessä, ja Suomella on täydet mahdollisuudet olla vastuullisen ruokaketjun ja kestävän biotalouden kilpailukykyinen edelläkävijä. Tämä oli Luke …

Uusi härkäpapuvalmiste voitti innovaatiokilpailun

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Ensimmäistä kertaa järjestetyn European Organic Food Innovation Award -kilpailun on voittanut Gobbas Gårdin ja Härmän Ratin yhteistyössä kehittämä uudentyyppinen luomuhärkäpapuvalmiste, joka on tarkoitettu ammattikeittiöille. Luomualan yrityksille suunnatun kilpailun finaali pidettiin keskiviikkona Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä. Myrskylässä sijaitsevan luomutilan ja Järvenpäässä toimivan luomuravintolan …