PUUTARHA-Sanomat 2/2016

Uusimmassa lehdessä nro 2/2016 on mm. seuraavaa

Yritystarinoita

  • Kansikuvajuttuna Silmusalaatin tarina, kuvassa Samuli Laurikainen
  • Emperor Shiitake Oy:n yrittäjät Jari Kipinoinen ja Tiina Uotila
  • Aromtech tähyää kasvuun marjojen siementen terveysöljyillä, haastattelussa Helena Korte, Petri Määttä, Petra Larmo ja Kari Pihlajamaa
  • ”Pätkäkurkkua” saa nyt myös talvella, viljelijöinä Heidi Stenfors ja Jan Granskog
  • Luomuperuna on taitolaji, Mikon luomuperunan takana ovat Lea ja Mikko Karjula
  • Hevi ratkaisee Raksilassa. Marja Hentilän kaupassa hevisteinä ovat Jarkko Sarkkinen ja Heidi Pulkkinen.

Ajankohtaista

  • Kiista luomuasetuksesta jakaa EU-maita, suomalainen kasvihuonetuotanto uhattuna, kommentoijina Tero Tolonen ja Ari Kulmanen.
  • Verdera Oy: Biologinen kasvinsuojelu leviää avomaalle, haastattelussa Päivi Heino ja Marja-Leena Lahdenperä.
  • Tammistossa on maan paras LuomuHeVi-kauppa, Heidi Kiiskinen ja Anne Osenius pokkasivat Pro Luomu ry:n diplomit. Marja-Riitta Kottilan kommentit.
  • Gasek Oy:n Kauko Väinämö lupaa: Omaa sähköntuotantoa hakkeesta jo vuoden kuluttua
  • Yhteishaun aika: Puutarhurin koulutus tuli lähemmäksi työelämää, haastattelussa Pasi Kivilompolo ja Juha Karvonen OSAO:n Kempeleen puutarhurikoulusta.
  • Samuli Karjula: ”Kukaan ei kerro syövänsä puhtaan makuista ruokaa.”
  • Perunan riittävyys askarruttaa

Ulkomaat

  • Fruit Logistica 2017 kutsuu suomalaisia yrityksiä, aloituspalaveri 1.3. Pääpostissa.
  • Vihannesmatkalla vastakohtaisuuksien kohteet: Dubai ja Sri Lanka ovat