PUUTARHA-Sanomat 6/2019

Kansikuvassa Meeli ja Jari Pitkäsen Kurkkutilalta

Ajankohtaista

  • Apetit luopuu Tuoreksista, ostajana ruotsalainen Greenfood.
  • K-supermarket Lasihytti kokoaa kylän kaupan sisälle, hevimyynnin osuus jopa yli 30 % , kertoo kauppias Eki Zaiedman.
  • Kesäasukkaat tuovat eloa kauppoihin, kertovat myymäläpäällikkö Terhi Luoma Hangon S-marketista ja marketjohtaja Iiro Siponen Osuuskauppa Suur-Savosta
  • Helsinkiin vyöryi liikaa mansikkaa. Salsa on liian suuri mansikaksi, toteaa Elisabet Janger.
  • Samuli Karjulan kolumni: Marjat talteen itse pakastaen, vastoin kesän puheita.
  • Suomi-ruoan vienti Lidlin kautta tuplaantui
  • Energiamarkkinat: Sähkön hinta heiluu

Yritystarinoita

  • Euroopan paras hotelli on Ylläksen juurella oleva Aurora Estate, yrittäjinä Heidi Seikkula ja Sirly Schinmann.
  • Pitkäsen Kurkkutila monipuolistui, haastateltavana Jari Pitkänen ja Meeli Roose
  • Timo Paanasen tila on suomalaisen mansikan alkujuurilla
  • Makukurkkua matalin kustannuksin Luukkaisen Puutarhasta, haastattelussa Reima ja Pertti Luukkainen.
  • Teuvo Hakulisen herukkaa rasioidaan tukkukauppaan.
  • Tasalan Kasvitarhalla oli intensiivinen kausi, kertoo Auli Tasala.
  • Schetelig 90 vuotta: Asiantuntemus on myynnin valtti, haastattelussa Anne ja Juhani Kauste sekä toimitusjohtaja Johan Höysti.
  • Ellinor Lassfolk tuottaa Chiliä ja paprikaa Pirttikylässä.
  • Katariina ja Jari Venäläisen perunaa arvostetaan Kuopiossa
  • Kukkakuhhaus kokoaa kansaa, Markku Halosen kukkapelto on maankuulu.
  • Garten Merivuori sopeuttaa tuotantoa menekkiin, kertoo yrittäjä Jarkko Ranne.
  • Jari Suominen jako kokemusperäistä oppia Jarvenkyla Oy:n marjapäivillä.
  • Eurofins Agron analyysipalvelua saa Hollannista, kertoo Venla Jokela.