Pousilta mehukasta uutuussalaattia

Pousin Puutarha on tuottanut lukuisia innovaatioita 80-vuotisen toimintansa aikana. Nyt puutarha on lanseerannut Juicy-salaatin, joka houkuttelee jopa miehetkin salaatin syöjiksi. Katso video ja lue koko artikkeli, joka on julkaistu Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 6/2020.

Jarmo Pousi kertoo Juicy-salaatiksi nimeämänsä jääsalaatin olevan hyvin mehukas.

 

Jarmo Pousi hoksasi mielenkiintoisen jääsalaattilajikkeen vieraillessaan Enza Zaden -jalostajan luona Hollannissa syksyllä 2018.

– Olin jo kymmenen vuotta etsinyt jotain uutta jääsalaatin rinnalle. Sain tammikuussa 70 siementä tätä lajiketta, sitten isompia määriä ja viime kesänä viljelimme sitä jo koko huoneen alalla.

– Alkuun oli tavoitteena vain korvata sillä normaaleja jääsalaattilajikkeita, mutta kun kummitytön 9-vuotias poika maistoi ja kehui sitä silmät loistaen makeaksi ja mehukkaaksi, päätin lähteä tuotteistamaan sitä. Nimeksi keksin Juicyn, kun salaatti on niin mehukas, kertoo Jarmo innostuneena.

Jarmo listaa mehukkuuden lisäksi Juicyn muitakin ylivoimatekijöitä.

– Se on kookas, rapea, maistuva ja kestävä. Saamme siitä päivittäin positiivista palautetta. Uutta on, että miehetkin kehuvat tätä salaattia. Se kestää jääkaapissa täysin tuoreena pari viikkoa. Se ei tummu pilkottunakaan, vaan Juicysta tehtyä salaattia voi tarjota seuraavanakin päivänä.

Juicy-salaatti julkistettiin Pousin Puutarhan 80-vuotisjuhlassa marraskuussa 2019.

– Se oli samalla maailman ensi-ilta, sillä kukaan muu ei ollut tätä lajiketta viljellyt aiemmin myyntiin. Katso video, kun Jarmo Pousi kertoo Juicyn tarinan. Lue koko juttu Puutarha-Sanomien numerosta 6/2020