Keskon myynti kasvoi kesäkuussa

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen myynti oli kesäkuussa 2020 yhteensä 1 023,3 milj. euroa ja se kasvoi 10,1 %. Myynti kasvoi vertailukelpoisesti 12,6 %.

– Keskon myynti kasvoi kesäkuussa 10,1 %. Päivittäistavarakaupassa K-ruokakauppojen elintarvikemyynti jatkoi voimakasta kasvuaan, myös käyttötavaramyynti kasvoi. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kasvoi sekä kuluttaja-asiakaskaupassa että yritysasiakaskaupassa. Myynnin kasvuun päivittäistavarakaupassa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupassa vaikutti osaltaan toimituspäivien määrä, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Pääjpohtaja Mikko Helander. Kuva Heikki Tuuli.

Päivittäistavarakaupan myynti oli kesäkuussa 511,0 milj. euroa ja se kasvoi 11,3 %. Päivittäistavaramyynti myynti K-ruokakaupoille kasvoi 17,6 % mikä kompensoi Kespron myynnin laskua. Kespron myynti laski 13,2 % ravintolatoiminnan rajoitusten vuoksi. K-Citymarketin käyttötavaramyynti kasvoi 6,9 %.

Päivittäistavarakaupan arvo vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli 2777 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. Kasvua oli 3 prosenttia edellisvuoteen.