Jori Liemola on poissa

Puutarha-alalla tunnettu persoona Georg ”Jori” Liemola menehtyi 27. kesäkuuta 2020, kuollessaan hän oli 80-vuotias.

Georg oli vihannesviljelijän poika ja jo pikkupoikana hän vei hevoskyydillä puutarhan tuotteita Helsingin kauppatorille. Nuorena hänen yrittäjänuransa alkoi musiikin parissa Georg Liemola Ky:ssä. Hänen veljensä Lasse Liemola oli tunnettu iskelmälaulaja, joka myös loi yrittäjäuran vihannesalalla.

Jori perusti vihannestukkuliikkeen, jonka palvelukseen tuli myös hänen silloinen vaimonsa laulaja Carola Christina Standertskjöld-Liemola. Vihannestukku meni lopulta konkurssiin.

Vuonna 1982 hän avasi ensimmäisen Jorintori-myymälän Espoon Tapiolaan. Tarjolla oli vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja sieniä. Vuonna 1996 Jorintori laajeni täyden palvelun kukkakaupaksi.

Georg Liemolan kuolinilmitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 25.7.2020.

Jorintorin myymälöitä oli jopa kymmenkunta. Ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuului mm. floristeja ja puutarhureita. Yritys maksoi vuosittain palkkaa jopa yli sadalle työntekijälle ja oli mm. merkittävä opiskelijoiden työllistäjä sesonkiaikoina.

Georg Liemola sai 17.10.2009 Yrittäjäpäivien yhteydessä Suomen Yrittäjien myöntämän Yrittäjäristin Timanttiristin 40 vuotta kestäneestä yrittäjän urasta.

Jori Liemola tunnettiin vuosien varrella rohkeana ja kantaaottavana henkilönä. Parannettavaa hän löysi niin paikallisista kuin valtakunnallisista asioista.