Mustapekan Ekholm:”Ruokakaupassa ollaan palaamassa normaaliaikaan”

K-Supermarket Mustapekan kauppias taitaa sesongit ja marjakauppa on hänelle intohimo. Kauppias arvioi, että myynnin pohjakosketus hevissä on ohitettu. Monissa tuoteryhmissä on hintojen katto jo saavutettu. Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Puutarha-Sanomien numerossa 6/2023.

Kauppias Jouni Ekholm on itse laittamassa mansikkarasioita myyntiin. Tammilehto tuo päivittäin uutta hernettä.

PUUTARHA-SANOMAT / HELSINKI

Kauppias Jouni Ekholm arvioi, että poikkeusajoista ollaan ruokakaupassa palautumassa normaaliin tilanteeseen.

– Pohjakosketus oli syvin kalassa ja hevissä, kun hintojen nousuun reagoitiin ostamalla vähemmän. Kuluttajat ovat olleet tarkkoja myös kotijääkaapin hävikistä, mikä on viisautta. Tämä ei ole tuloluokkakysymys, vaan varakkaatkin seuraavat hintoja ja ovat tarkkoja.

Kaikkia vihanneksia on nyt tarjolla riittävästi ja perinteiset vihannekset pitävät pintansa.

– Kuluttajat rakastavat syödä perunaa, mutta grilliin ostettavan varsiparsakaalin menekki on vähentynyt. Kaikenlaista pulaa olen nähnyt, mutta nyt pulaa on makaroneista, mikä ihmetyttää.

Jouni Ekholm arvioi, että hintojen nousu on taittumassa ja monissa tavararyhmissä hinnat ovat jo tapissaan.

– Teollisuus haluaa pitää kiinni volyymeista ja joihinkin hintoihin on tulossa korjausliike alaspäin.

Jouni Ekholm on tehnyt menestyksekkään kauppiasuran. Hän on ollut K-Supermarket Mustapekan kauppiaana vuodesta 2007 ja hänellä on luotsattavana myös kaksi K-Marketia: Pikkupekka vuodesta 2016 ja Pikkusisko vuodesta 2017.

– Kun nuoret valittelevat sitä, että saadakseen todistukseen hyvän keskiarvon heidän pitää menestyä hyvin kaikissa lukuaineissa. Olen sanonut heille, että rupea K-kauppiaaksi, jolloin sinun ei tarvitse pärjätä kuin kahdessa mitattavassa kohtaa; hyvä asiakastyytyväisyys ja hyvä henkilökunnan tyytyväisyys. 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Puutarha-Sanomien numerossa 6/2023. Lehden hinta 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!
Lue K-Supermarket Mustapekasta lisää numerosta 7/2020.