Marjakatrilli on uusi marjatila

Suonenjoella on viljelty mansikkaa yli sata vuotta. Yksi uusista viljelmistä on Marjakatrilli, joka aloitti tänä vuonna myös tunnelimansikan tuotannon Rieponlahden kylällä. Yrittäjä valittiin Suonenjoen seudun marjanviljelijöiden puheenjohtajaksi. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 6/2023. Katso video tämän jutun lopusta.

Kati-Maria Snäkin on mieltynyt kotimaiseen Lumotar-lajikkeeseen, jonka kauppakestävyys on hyvä.

PUUTARHA-SANOMAT / SUONENJOKI

Kati-Maria Snäkinin kotitilalla oli viljelty mansikkaa vuosikymmeniä, mutta hänen vanhempansa Helena ja Hannu Kauppinen luopuivat mansikasta 1990-luvulla, kun he keskittyivät kesäkukkien viljelyyn ja viherrakentamiseen. Kati-Maria päätti puolisonsa Jesse Snäkinin kanssa herättää marjanviljelyn henkiin, kun sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2016.

– Olin aiemmin viittomakielen tulkki ja olen tyytyväinen päätökseen viljelijäksi ryhtymisestä. Tulkkitaustasta on ollut hyötyä, kun minulla on ollut rohkeutta käyttää vierasta kieltä ja selviytyä ulkomaisten työntekijöiden kanssa keksimällä myös kiertoilmaisuja, sanoo Kati-Maria.

– Tykkään yrittäjän vapaudesta. Vaikka kesällä on paljon töitä, niin työn imu vie mennessään.

Kati-Maria oli käynyt aikoinaan marjatilayrittäjän kurssin, mikä täytti sukupolven vaihdon koulutusvaatimukset. Hän kertoo saaneensa sekä vanhemmiltaan ja muilta viljelijöiltä paljon neuvoja ja apua. – Mieheni kansa on tehty virheitä ja opittu niistä. Muut viljelijät ovat ottaneet meidät uudet yrittäjät positiivisesti vastaan.
Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 6/2023. Lehden hinta on 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!