Vetovastuu vaihtui Närpiön Vihanneksessa

Tomas Lindforsin kausi Osuuskunta Närpiön Vihanneksen toimitusjohtaja alkoi 1.5.2023, jolloin liki 11 vuotta toimitusjohtajana ollut Stefan Skullbacka viestikapulan seuraajalleen. Osuuskunta ja sen viljelijät uskovat vahvasti viime talven tuotantokatkon jäävän poikkeukseksi. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023, puutarha-sanomat.fi –>Lehdet. Katso Närpiön Vihanneksen 360-asteen video tämän jutun lopusta.

PUUTARHA-SANOMAT / NÄRPIÖ

Tomas Lindfors otti viestikapulan Stefan Skullbackalta huhti-toukokuun vaihteessa.

Tomas Lindfors aloittaa Suomen merkittävimmän vihannesyhtiön johtajana murrosvaiheessa, kun takana on ympärivuotisen viljelyn kriisitalvi ja kuluttajien ostovoima on vähissä.

– Olen käynyt jokaisen 34 osuuskunnan aktiiviviljelijän luona tutustumassa heidän kasvihuoneyrityksiinsä ja keskustelemassa tulevaisuudesta. Levottomuutta on, mutta viljelijöillä on vahva usko tulevaisuuteen.

Tomasin johtopäätös kierroksesta on, että viljelijöillä on vire päällä.

– He yrittävät kaikkensa saadakseen energiatehokkuuden vielä paremmaksi. Keinoina ovat kasvihuoneiden ilmaston hallinta, kosteuden poisto, lämmön talteenotto, veden kierrätys ja LED-valotukseen siirtyminen.

– Uusien kasvihuoneiden rakentamistakin on suunnitelmissa, kun vanhoja huoneita puretaan. Ei aiota luovuttaa, mutta tietenkin tuotannon tulee olla taloudellisesti kannattavaa, kertoo Tomas.

Luu koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023; lehden hinta on 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!

Klikkaa alla olevasta linkistä Närpiön Vihanneksen esittelyvideoon. Klikkaa avautuvasta kuvasta ”Jatka kierrosta”.

https://360.narpesgronsaker.fi/introduction-video?lang=fi