Kaksoset kauppapuutarhan ruoriin

Lappalaisen Puutarha kasvattaa kesäkukkia Tervon kirkonkylässä. Kotimyynti ei riitä, vaan torimyynti ulotetaan jopa sadan kilometrin päähän. Perheen pojat ottivat yrittäjävastuun nuorina, mutta vanhemmat jatkavat työtä rinnalla. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023. Katso jutun lopusta video!

Hermanni ja Eemeli Huuskonen ovat 21-vuotiaita yrittäjiä. Eemeli on 10 minuuttia nuorempi kaksoisveljeään.

PUUTARHA-SANOMAT / TERVO

Lappalaisen Puutarha Ay on merkitty kaupparekisteriin vuonna 1989 ja se on sijainnut nykyisellä paikallaan Tervon kuntakeskuksessa kolme vuosikymmentä. Sukupolvenvaihdos on tehty vaiheittain vuodesta 2020 alkaen.

– Puutarhan omistajana oli myös äidin veli, jonka osuus siirtyi 2020 minulle. Tie yrittämiseen on ollut sulavampi ja vastuuseen on ehtinyt tottua, kun omistus on pikkuhiljaa vaihtunut, toteaa 21-vuotias Hermanni Huuskonen.

Vuonna 2022 omistajaksi tuli Hermannin kaksoisveli Eemeli Huuskonen, kun heidän vanhempansa Marja-Liisa Lappalainen ja Kimmo Huuskonen siirsivät pääosan omistuksestaan Eemilille. Vanhemmille jäi yhteensä 10 + 10 prosenttien osuudet ja pojille tuli 40 + 40 prosenttien osuudet.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023. Lehden hinta on 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!