Ahlbergin puutarhalla on syvät juuret

Ahlbergin puutarha on vankka maine laadukkaista tuotteista. Puutarha on uudistanut myyntikanavia ja tuotevalikoimaa finanssikriisin ja koronan aikaan. Puutarhan visiona on kehittyä viihtymispaikaksi, jossa on kukkien ja versojen värejä, kasvisten makuja sekä ruoan ja yrttien tuoksuja. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023, puutarha-sanomat.fi –>Lehdet. Katso video jutun lopusta!

Kaijus Ahlberg ja Minna Tengvall ovat olleet yrittäjinä vuodesta 1992.

PUUTARHA-SANOMAT / SIPOO

Ahlbergin puutarha on 101-vuotias. Sen perusti Arthur Ahlberg Helsinkiin ja kasvihuoneet sijaitsivat nykyisen Pihlajamäen ostoskeskuksen paikalla.  Vuodesta 1950 alkaen vetovastuun otti hänen poikansa Bror-Allan, joka siirsi puutarhan asutuksen alta Sipoon Östersundomiin vuonna 1967. Vuonna 1992 yrittäjinä aloittivat Kaijus Ahlberg ja Minna Tengvall.

Puutarhalla on jo sata vuotta ollut vankka maine laadukkaiden pikkuvihannesten kuten persiljan, tillin ja salaatin tuottajana. Nykyisen yrittäjäparin aikana tuotantoon ovat tulleet versot, yrtit ja syötävät kukat sekä taimien myynti. Ahlbergin puutarha siirtyi vuosituhannen vaihteessa luomutuotantoon. Hyvillä tuotteilla ja monipuolisilla asiakassuhteilla yritys on selvinnyt myös viime vuosien myllerryksistä.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023. Lehden hinta on 5 €, tilaajilla lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!