Kalle Haavikon puutarha paijaa asiakkaita

Haavikon kesäkukkaviljelmällä panostetaan asiakkaiden palveluun normaalia enemmän. Puutarha esittelee virtuaalikierroksella tuotantoaan ja antaa vinkkejä kukkien käytöstä. Asiakkaat voivat tulla ennakkoon myös puutarhalle, jolloin he saavat yksilöllisen opastuskierroksen ja he voivat tehdä varauksia haluamistaan kukista. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023, katso video tämän jutun lopusta.

Kalle Haavikko ja Pia Tuukkanen

Kalle Haavikon puutarha sijaitsee Napapiirin takana Lehtojärvellä, kolmisenkymmentä kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Toimittajan vieraillessa 22.4. puutarhan yleisväri oli vielä vihreä, sillä Lapissa kesäkukkien myyntikausi alkaa vasta touko-kesäkuun vaihteessa eli lähes kuukautta eteläisintä Suomea myöhemmin. Puutarha on kuitenkin jo myynyt suuren osan tuotannosta ennakkoon.

– Meiltä kukat voi varata ennakkoon joko puhelimella, netistä tai tekemällä varausreissun puutarhalle. Kun asiakas tulee, niin myyjä lähtee hänen kanssaan kierrokselle ja neuvoo, missä mikäkin kukka viihtyy ja miten sitä hoidetaan, kertoo Kalle Haavikko.

Kallen puoliso Pia Tuukkanen sanoo, että varattujen kukkien noutoreissu tulee tehdä kesäkuun 10. päivään mennessä.

– Asiakkaan ei tarvitse stressata, vaan hän voi olla varma siitä, että saa haluamansa kukat. Varausjärjestelmästä tulee lisätyötä, mutta se poistaa myös meiltä myyntipaineita, sillä ihmiset noutavat säntillisesti varaamansa kukat. – Jo nyt ovat vuoden 2024 varauskirjat avattu, naurahtaa Pia.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2023 (ilmestysmispäivä 19.5.). Lehden hinta 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!)