Väriä jouluun Kokon puutarhalta

Joulutähtiä viljelevien puutarhojen lukumäärä on puolittunut viimeisen 10 vuoden aikana. Kokon Puutarha on pitänyt joulukukkien tuotannon perinteestä kiinni. Uusia kasvihuoneita on rakennettu tasaiseen tahtiin. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 10/2022. Katso video jutun lopusta.

Maria ja Marko Kokko viljelevät joulutähteä puolivalmisteista, mutta joka vuosi pohditaan, vieläkö viljelyä jatketaan.

PUUTARHA-SANOMAT / ÄÄNEKOSKI

Maria ja Marko Kokon yhteinen taival alkoi Jämsän puutarhaoppilaitoksessa ja nyt he ovat olleet puutarhayrittäjiä jo yli neljännesvuosisadan. Kokot ovat laajentaneet kasvihuonepinta-alaa rivakasti ja sitä on nyt 6000 neliötä.

– Viimeisen 8 vuoden aikana joka toinen vuosi on rakennettu uusi huone. Tänä aikana olemme myös laajentaneet lämpökeskusta, laskee Maria.

Rakennusmiehet ovat loka-marraskuun vaihteessa asentamassa puutarhan yhdeksänteen huoneeseen viljelypöytiä ja putkistoja.   – Ensin oli ajatuksena tehdä kaksi huonetta kerralla, mutta päätimme porrastaa rakentamisen. Kymmenennelle huoneella on investointituet haettu ja maansiirrot ovat meneillään sen pohjaksi, kun halpaa täyttömaata on ollut saatavissa, kertoo Marko.

Jaamme joulutähdet S-marketeihin ja Sale-myymälöihin sekä kukkakauppoihin. Meillä on viikoittain neljä ajoreittiä ja voimme itse huolehtia siitä, etteivät joulutähdet saa kylmää kuljetuksen aikana, painottaa Marko.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 10/2022.(Lehden hinta on 5€, tilaajille 182 lehden arkisto on ilmainen!)

Katso video!