Kettulan tilalta mansikkaa ja tomaattia

Juha ja Marja-Riitta Kettunen aloittivat kasvihuoneviljelyn puuntaimien tuotannolla 1995. Tomaatin viljely alkoi vuosituhannen vaihteessa. Tänä keväänä aloitettiin mansikan tuotanto kasvihuoneessa, kun metsäpuiden taimien tuotantoa vähennettiin. Puutarha-Sanomien numerossa 4/2022 on artikkeli tilalta, katso tämän jutun lopusta video.

Marja-Riitta ja Juha Kettunen aloittivat mansikan kasvihuonetuotannon keväällä 2022

Marja-Riitan ja Juha Kettusen kasvihuoneissa kirsikkatomaatti alkoi punertaa huhtikuun alkupuolella. Ensimmäiset pyöreän tomaatit tertut ovat jo kookkaita, mutta värittymiseen menee vielä pari viikkoa. Mansikan ensimmäiset raakileet ovat jo nähtävissä ja sadon alkaminen on tähdätty äitienpäiväviikolle.

Kettusten tila sijaitsee Viitaniemen kylällä, joka oli vuoteen 1970 Säyneisten kuntaan, sitten Juankosken kuntaa ja viisi vuotta sitten Juankoski liitettiin Kuopioon. Samaan kaupunkiin kuuluu myös Nilsiä, jossa sijaitsee toinen Koillis-Savon kasvihuoneviljelmistä, Risto Taskisen omistama Nilsiän Taimituote Oy.

– Risto hoitaa kurkut ja me tomaatit, toteaa Juha Kettunen ja kertoo, että he tapasivat vuonna 1985 Muuruveden maatalousoppilaitoksessa ja molemmat aloittivat kasvihuoneviljelyn metsäpuiden taimien kasvattamisella.

Lue ”Kettulan tomaattien kypsymistä odotetaan” -artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 4/2022.