Juuso ratkoo haasteita: Jukra-kasvualustan levitin

Juuso Raivio on nuorena isäntänä ratkonut ennakkoluulottomasti tunneliviljelyn haasteita. Työvoimapulaa ratkaisemaan hän ideoi koneen, jolla kasvualusta levitetään tunneleissa oleviin taimilaatikoihin. Lue artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2022. Katso video!

Juuso Raivio ideoi ja Veli-Jussi Jaraske toteutti koneen, jolla kasvualusta voidaan levittää tunneleissa oleviin kasvatuslaatikoihin.

Raivion marjatilalla sukupolven vaihdos on loppusuoralla. Maatila siirtyy Juuso Raiviolle ja isä-Veikko keskittyy Marja-Suomen Laatikkopalvelu Ky:n pyörittämiseen.

Juuso on kymmenkunta vuotta ollut veljensä Villen kanssa yrittäjänä KoneRaivio Oy:ssä, joka jää yksin Ville Raiviolle. Yhtiö harjoittaa koneurakointia ja Juusolle metsäkoneet ovat tulleet tutuiksi. Nyt metsäympäristö on vaihtunut peltoon ja tunneleihin.

– Meillä on vajaa 5 hehtaaria tunneleita, joissa viljellään mansikkaa ja yhdellä hehtaarilla vadelmaa. Avomaalla mansikkaa on 20 hehtaaria, sanoo Juuso, jolle marjatilan työt ovat lapsuudesta asti tuttuja.  

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2022.