Uudet lajikkeet esillä Suonenjoen Kasvustartissa

Kylmä sää kangisti tämän vuoden Kasvustartti tapahtumaa, joka pidettiin 3. päivä toukokuuta Marja-Suomen Taimituotannon tilalla. Tuulensuojaa ja lämpöä löytyi yrityksen kasvihuoneista ja tunneleista, joissa mansikat ja vadelmat olivat hyvässä kasvussa. Lue artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2022. Katso video!

Marja-Suomen Taimituotannon pääkasvi on vadelma. Vajolet-lajikkeen sato alkaa valmistua juhannusviikolla.

Toukokuun alkuun ajoitettu Kasvustartti on järjestetty useana vuonna. Tapahtumassa oli tänä vuonna mukana mm. Kekkilä-BVB, Biotus Oy, Kassone Oy, Pakkasmarja, Berner Oy, Yara, PlantoSys ja Rapo. Yritysten edustajat pitivät puheenvuoron tuotteistaan ja palveluistaan.  Tapahtuman järjestäjinä olivat Kehitysyhtiö SavoGrow ja Marja-Suomen Taimituotanto.

Projektipäällikkö Raija Kumpula kertoi, että Marjaosaamiskeskus tarjoaa marja-alan kehittämis- ja asiantuntijapalveluja viljelijöille. Marjaosaamiskeskus toimii Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n alaisuudessa Suonenjoen Yrityspuisto Futurialla.

– Marjaosaamiskeskuksen palvelut ovat valtakunnallisia. Koulutus- ja kehittämishankkeiden lisäksi teemme käytännön koetoimintaa Marjanviljelyn koetilallamme Suonenjoella.

Jarmo Röppänen Marja-Suomen Taimituotannosta esitteli mansikka- ja vadelmalajikkeita

Jarmo Röppänen selvitti yrityksensä tuotantoa ja lajikkeiden testausta. Tänä vuonna taimien istutukset aloitettiin kasvihuoneessa 14. maaliskuuta ja taimet siirrettiin lämmitettyihin tunneleihin 13. huhtikuuta.  

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 5/2022.