K-Citymarket Päivärannassa on hypermarkettien paras hevi

Vuoden 2022 parhaiksi hedelmä- ja vihannesosastoiksi on valittu K-Citymarket Päiväranta ja Food Market Herkku Helsinki. Finaalikaupat olivat tuomariston mielestä kaikki korkeatasoisia, joista asiakkaat ostavat kasviksia mielellään.

PUUTARHA-SANOMAT

Suomen Paras HeVi 2022 -kilpailussa kuopiolainen KCM Päiväranta voitti hypermarketien sarjan ja Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalossa toimiva Food Market Herkku voitti marketsarjan. Kilpailun järjesti ammattilehti Puutarha-Sanomat jo kuudennen kerran. Kilpailuun ilmoittauduttiin viime vuoden kesäkuussa ja finaalin päässeet kahdeksan kauppaa julkistettiin tämän vuoden tammikuussa.

K-Citymarket Päivärannan hevitiimissä ovat Anja Järvi, Jari Heikkinen ja Riitta Taskinen. Kauppiaana on Pasi Toppari ja myymäläpäällikkönä Jussi Sorsa. Kesko oli valinnut kaupan hevin Citymarketien parhaaksi jo vuosina 2020 ja 2021.

K-Citymarket Päivärannan heviosasto uusiutuu viikoittain. Hevivastaavat toteavat, että asiakas pyritään yllättämään positiivisesti joka käyntikerta ja keksitään aina uutta – vain taivas on rajana.

K-Citymarket Päivärannan hevissä on teemallisia esillepanoja. Teemoina ovat olleet mm. mausteiset chilit, tomaattimarkkinat, Thaimaa ja juhlapyhät kuten vappu.

Kun kaupassa tehdään mahdollisimman myyvää osastoa, huomio on tuoreudessa ja ajankohtaisuudessa sekä asioinnin ja ostamisen helppoudessa. Myös somisteita käytetään. Paikalliset tuotteet ovat korostetusti esillä.

Nippuvihanneksista saa värikkään ja houkuttelevan esittelyn. Kuva K-Citymarket Päiväranta

– Kontrasteja haetaan asettelussa, väreissä ja tuotteiden muodoissa, sanovat hevimestarit.

Ruokakaupan myyntiala on noin 3600 neliötä, josta hedelmillä ja vihanneksilla on 540 neliötä.

Hypermarketsarjassa yleisöäänestyksen suosikki oli Prisma Pirkkalan hevi.

Tuomaristossa olivat Merja Söderström Päivittäistavarakaupan yhdistyksestä, Samuli Karjula Satokausikalenterista, Timo Taulavuori Puutarhaliitosta ja Jouko Tikkanen Puutarha-Sanomista.