Green Taste Oy:n osakekanta myyty Arho Yhtiöt Oy:lle

Korkealaatuisten elintarvikkeiden valmistajana ja maahantuojana tunnetun Green Taste Oy:n osakekanta on myyty suomalaiselle Arho Yhtiöt Oy:lle. Yrityskaupan myötä Green Tasten omat tuotemerkit – Myrttisen kurkut, Memmas Knossos, Pappagallo ja Mehuiza – saavat entistä vahvemmat hartiat kasvunsa tueksi.

Yrityskaupassa myös Myrttisen kurkut palasivat Hemmilän yritykseen.

Arho Yhtiöt Oy:lle yritysosto merkitsee paluuta juurille, sillä yritys on toiminut brändien taustalla jo aiemmin – vuonna 2015 toteutuneeseen yrityskauppaan asti. Brändien tukeva jalansija suomalaisilla elintarvikemarkkinoilla yhdistettynä suureen kasvupotentiaaliin olivatkin toimitusjohtaja Henrik Hemmilälle juurisyyt palata Green Tasten arvostettujen elintarvikebrändien pariin.

Henrik Hemmilä (vas.) omistaa  myös Saariston Marjatilan, jonka toiminnasta vastaa Erno Mikkola. Arho Oy:n juuret löytyvät 1990-luvun torikaupasta, josta toiminta laajeni nopeasti tuoretuotteiden maahantuontiin ja elintarvikkeiden tukkumyyntiin. Lue artikkeli Saariston Marjatilasta Puutarha-Sanomien numerosta 4/2021.

Hemmilä näkee tuotteilla vahvoja tulevaisuudennäkymiä ja liiketoiminnan kehittämiseen tullaan jatkossa investoimaan merkittävästi. Tuotevalikoimaa aiotaan myös laajentaa uusien arvostettujen brändien muodossa. Yritysoston myötä muuttui myös nimi: Green Taste Oy on nyt Arho Foods Oy.

Myrttisen kurkut takaisin Hemmilälle

Arho Foods Oy tulee jatkamaan edelleen yrityksen suomalaisten brändien jo vuosikymmeniä kestänyttä menestystarinaa – vanhoja perinteitä kunnioittaen, samalla rohkeasti uudistuen.  Perinteisillä menetelmillä hapatetut Myrttisen suolakurkut tullaan jatkossakin valmistamaan käsityönä Vantaalla, ja Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyt tulevat tulevaisuudessakin luotettavalta ja korkealuokkaiselta valmistajalta Kreetalta. Tuotevalikoimaa, myyntiä ja markkinointia tullaan kuitenkin kehittämään, jotta tulevaisuudessa voidaan palvella yhä monipuolisemmin suomalaisten ajassa eläviä ruokatottumuksia sekä tavoittaa yhä uusia kuluttajia.

”On äärettömän kiva palata takaisin tuttujen tuotteiden ja asiakkaiden pariin. Uskon, että kokeneella tiimillä ja henkilökunnalla pystymme nostamaan Green Tasten seuraavalle tasolle ja viemään yhtiötä eteenpäin. Tarkoituksemme on olla pitkäjänteinen omistaja ja kasvattaa toimintaa niin orgaanisesti kuin yritysostoin – ja näin vahvistaa asemaamme suomalaisessa elintarviketeollisuudessa”, kertoo Arho Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Henrik Hemmilä.