Mansikan emotaimet kasvavat monessa kerroksessa

Mansikan emotaimien kasvatus vertikaaliviljelyssä ledien alla on onnistunut hyvin. Kaikki olosuhteet ovat tarkoin säädettävissä. Tuotannossa on kuutta lajiketta. Katso video!

Kari Komulainen on kasvattanut mansikan emotaimia jo kolmena talvena vertikaalihuoneessa led-valaistuksen alla.

 PUUTARHA-SANOMAT / KAJAANI

Peuraniemen Taimitarha kasvattaa tammi-maaliskuulla mansikan emotaimia Seppälän kampuksen vertikaalihuoneessa, joka on vartin ajomatkan päässä taimitarhalta.

–  Tämä on jo kolmas vuosi, kun kasvatamme emotaimien rönsypistokkaita täällä ledien alla. Kasvatus on onnistunut hyvin, kertoo Kari Komulainen.

Peuraniemen Taimitarha sai mikrotaimet Taimiemo Oy:ltä itsenäisyyspäivän aikaan. Niitä juurrutettiin kennoissa 4 viikkoa vertikaalissa, jonka jälkeen ne istutettiin ruukkuihin ja nostetiin altakastelukouruihin.

– Varmennetussa mansikan taimituotannossa meillä on mahdollisuus lisätä emotaimia yhden kerran. Leikkaamme näistä taimista rönsyt viikolla 8 ja toisen kerran viikolla 11. Näistä rönsyistä kasvatamme myyntitaimien emotaimet, selvittää Kari.

Lyhyenä tuotantokautena rönsyjä saadaan kustakin kasvista 5–12 kappaletta lajikkeesta riippuen. Heikointa rönsytuotanto on Lumottarelle.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 2/2022, puutarha-sanomat.fi … Lehdet