Lietlahden tilalta jo 26 vuotta luomuporkkanaa

Lietlahden tila pakkaa neljänneksen Suomen luomuporkkanoista. Luomuviljely vaatii runsaasti ihmistyötä ja tilojen välistä yhteistyötä. Tuotevalikoima on laajentunut asiakkaiden toiveista palsternakkaan, punajuureen, juuripersiljaan ja mustajuureen.  Katso video!

Paavo Pulkkinen on tyytyväinen luomupunajuuren laatuun. Ne pakataan ½ kilon Suvituote-pussiin.

PUUTARHA-SANOMAT / HAUKIVUORI

Lietlahden tila sijaitsee Mikkelin Haukivuorella Kyyveden rannalla. Tila on ollut Pulkkisen suvun hallussa vuodesta 1836 ja nykyinen isäntä Paavo Pulkkinen edustaa jo seitsemättä sukupolvea.

Porkkana-ala on nykyisin 16–18 hehtaaria ja lisäksi Lietlahden tilan kolmella sopimustuottajalla on yhteensä 6–8 hehtaaria porkkanaa. Vuosittain pakattavan luomuporkkanan määrä on ollut 1–1,2 miljoonaa kiloa, mutta viime kesänä satomäärä jäi runsaaseen puoleen normaalista.

Lietlahden tilalla viljellään luomuna punajuurta runsaat 2 ha, palsternakkaa 1,5 ha sekä mustajuurta ja juuripersiljaa molempia 0,5 ha.

– Uudet kasvit pitävät yllä mielenkiintoa, vaikka niiden merkitys on toistaiseksi pieni. Kun asiakkaat ovat näitä toivoneet, meillä on kokeiluhalukkuutta.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Puutarha-Sanomien numerosta 2/2022

Katso myös Kuwaamo Sampo Luukkaisen dronella kuvaama video luomuporkkanan nostosta