Närpiön Vihannes tuomitsee jyrkästi ihmiskaupan

Närpiön Vihanneksen toimitusjohtaja Stefan Skullbacka on lähettänyt julkisuuteen tiedotteen, jossa hän painottaa, että ihmiskauppaepäilyt eivät kosketa osuuskunnan jäsenyrityksiä.

Stefan Skullbacka tuomitsee ihmiskaupan ja korostaa, että ihmiskauppaepäilyt eivät kosketa osuuskuntaa eikä sen jäsenyrityksiä.

– Osuuskunta Närpiön Vihannes tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen ihmiskaupan ja vallan väärinkäytön, sanoo Skullbacka.

Närpiön seudulla on selvityksen alla ihmiskauppaepäily vietnamilaispariskuntaa kohtaan. Pariskunnan epäillään välittäneen Vietnamista laittomasti työntekijöitä mm. kasvihuonealalle, syyllistyen samalla törkeään kiskontaan.

– Uutisointi on näyttäytynyt mediasta riippuen jokseenkin epäselvänä ja haluamme painottaa, että epäillyt eivät kosketa kasvihuoneyrittäjiämme.

– Me Osuuskunta Närpiön Vihanneksella olemme sitoutuneet noudattamaan asianmukaisia työehtoja ja toimimaan vastuullisena työnantajana.   Osuuskunta Närpiön Vihannes viljelijöineen ja työntekijöineen toivoo tapauksen ratkeavan mahdollisimman nopeasti sekä asianosaisten että kaikkien tämän uutisoinnin varjoon joutuneiden syyttömien vuoksi.

Skullbackan mukaan mahdolliset syylliset pitää tuoda vastuuseen teoistaan.

– Asiakkaat ja kuluttajat voivat edelleen luottaa siihen, että tuotteemme on tuotettu vastuullisesti sekä ympäristön, tuoteturvallisuuden että työolosuhteiden osalta, mitkä ovat keskeinen osa brändilupaustamme.