Kurkkua Kannuksesta liki puoleen Suomeen

Kannuksen Kauppapuutarha Oy hoitaa kolmen pohjoisen osuuskaupan marketien kurkkutilaukset. Puutarhan käytössä on hyvälaatuinen pohjavesi, mikä on maun perusta. Valaistuksen vaihto ledeihin on vielä ratkaisematta. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 8.2021, joka ilmestyy 17.9.2021. Katso video!

Aleksi Hauhtonen esittelee 5 viikkoa istutuksesta olevaa kurkkukasvustoa, josta on poimittu kurkkuja jo 2 viikon ajan.

PUUTARHA-SANOMAT / KANNUS

Kannuksen Kauppapuutarha Oy:ssä viljellään ympärivuotisesti kasvihuonekurkkua 7500 neliön alalla ja salaatteja 1000 neliöllä.

– Tuotamme vuodessa kurkkua miljoona kiloa ja salaatteja puoli miljoonaa kappaletta, pyöristää yrittäjä Aleksi Hauhtonen.

Eino ja Leila Hauhtonen perustivat yrityksen 44 vuotta sitten. Eino oli oppinut puutarhaviljelyn kotitilalla Lohtajan Marinkaisissa. Kauppapuutarha siirtyi Aleksille osittain vuonna 2010 ja kokonaan 2013.

– Pinta-alaa ei ole kasvatettu 20 vuoteen, mutta kaiken aikaa tuotantoa on tehostettu ja teknologiaa uusittu, kertoo Eino, joka on jatkanut yrityksessä osa-aikaisena työntekijänä Leilan kanssa.

Suoramyyntiä marketeihin

Puutarha oli toimittanut pitkään pääosan sadosta Inexille Ouluun, mutta kun Oulun ostotoiminta lopetettiin, oli puutarhan tulevaisuus sumea.

– Löysimme Osuuskauppa Arinan kanssa ratkaisuksi sen, että huolehdimme marketien kurkkutarpeista suoraan. Myymälöistä tulee meille sähköisesti tilaukset ja me vastaamme siitä, että ne saavat tilauksensa mukaiset määrät, selvittää Aleksi.

Lue artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 8/2021, puutarha-sanomat.fi/lehdet.