Kesäkukkaviljelijät kokoontuivat Ansarilla – Katso kesäkukkatrendit 2022 -video

 

Puutarhaviljelijöille suunnatut alan tilaisuudet ja tapaamiset ovat olleet vähissä viimeisen kahden vuoden ajan. Yksi harvoista tilaisuuksista koitti elokuussa, kun Schetelig kutsui viljelijät tutustumaan ryhmäkasveihin Oy Ansari-Yhtymän tuotantotiloihin Luumäelle. Artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomien numerossa 8/2021 (ilmestymispäivä 17.9.2o21). Katso video.

Reeta Rouhiainen kertoi Scheteligin kesäkukkauutuuksista. Katso video uutisen lopusta.

PUUTARHA-SANOMAT / LUUMÄKI

Parin sataa kukkaviljelijää vieraili Scheteligin Ryhmäkasvipäivillä 19.-20.8 tutustumassa tulevan kauden kesäkukkalajikkeisiin.

Scheteligin hankintajohtaja Reeta Rouhiainen kertoo, että vierailijoita saapui pitkin päivää, eikä ruuhkia syntynyt.

– Ansarilla näyttelykukat oli järjestetty väljästi ja muutenkin tapahtuma oli suunniteltu koronaturvallisesti. Puitteet olivat kohdallaan ja vierailijoita saapui kaikkialta Suomessa.

Ansarilla viljelijät pääsivät kiertämään pienryhmissä 5 hehtaarin tuotantolaitosta. Viljelyssä oli suuria määriä krysanteemeja, joulutähtiä ja viherkasveja. Suurelle osalle viljelijöistä tämä oli heidän ensimmäinen vierailunsa Ansarilla.

Reeta kertoi viljelijöiden olleen positiivisella mielellä, mm. siksi, että kesäkukkakausi oli ollut puutarhoilla onnistunut ja he saivat nyt tutustua seuraavan kauden uutuuksiin.

– Tärkeää oli myös se, että viljelijät pääsivät liikkeelle ja tapaamaan kollegoitaan, koska messuja ja muita alan tapaamisia ei ole ollut pitkään aikaan. Tunnelma vaikutti hyvältä pöhinältä!

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 8/2021, puutarha-sanomat.fi –> Lehdet (lehden hinta on 5 €, tilaajille koko 170 lehden arkisto on ilmainen).

 

Tuotantojohtaja Pentti Rikkola esitteli Ansarin tuotantoa maaliskuussa 2019, jolloin Ansari täytti 50 vuotta.. Lue Kesäkukkien kasvatus on kiivaimillaan” -artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 3/2019.  Katso video!