Suomalaisia haastetaan talkoisiin syömään kesäkurpitsan ennätyssatoa

Helteet ovat siivittämässä Suomessa kasvatetun kesäkurpitsan ennätyssatoon. Valitettavasti nopeasti kypsyvää satoa näyttäisi pian tulevan enemmän kuin kesäkurpitsaa meillä yleensä kulutetaan. S-ryhmä kannustaakin nyt kaikki asiakkaitaan mukaan talkoisiin ostamaan ja syömään kesäkurpitsaa.

Suomalaisia kannustetaan nyt syömään kesäkurpitsaa, josta on tulossa ennätyssato. (Kuva: Kankaanrannan Vihannes Ky /SOK)

– Viime viikkojen helteet ovat olleet kovin mieluisia Välimeren ilmastosta Suomeenkin kotiutuneelle kesäkurpitsalle. Viljelijät ovat saamassa siitä ennätyssadon, jonka täysimittaiseen hyödyntämiseen ei kesäkurpitsan tavallinen kulutus mitenkään riitä, myyntipäällikkö Minna Mikkilä S-ryhmän marketkaupan ketjuohjauksesta kertoo.

– Nyt toivomme kovasti, että kuluttajat tulisivat viljelijöiden ja kaupan avuksi, ja lisäisivät talkoohengessä kesäkurpitsan syömistä, Mikkilä vetoaa.

Mikkilä muistuttaa, että S-ryhmässä on erittäin hyviä kokemuksia muutaman vuoden takaa, kun kukkakaalin kanssa nostatettiin onnistuneesti samanlaista talkoohenkeä.

– Silloin syntyi hyvää pöhinää kukkakaalin ympärille, ja kauppa sai paljon kiitosta, kun lähdimme yhdessä tuottajien kanssa ratkomaan yllättävän suuren tarjonnan ongelmaa. Myös kesäkurpitsan kanssa tehtiin vastaavaa talkootyötä vuonna 2019.

Mikkilä korostaa, että kesäkurpitsa on hyvin monipuolisesti käytettävä kasvis. Salaattien ja paistosten lisäksi se on herkullista myös grillattuna. Erilaisia reseptejä löytyy helposti vaikkapa yhteishyva.fin resepteistä.