Toripiha erikoistui palvelumyyntiin – katso videot

Toripiha Oy myy marjojen pakastus- ja puhdistuspalveluita alan yrityksille sekä myös yksittäisille viljelijöille. Pari vuotta sitten yritys teki suuren investoinnin elintarvikkeiden HPP-säilöntämenetelmään.  Koko artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomien numerossa 3/2021. Katso videot tämä artikkelin lopusta.

Juho Kylmälä skoolaa kotimaisella marjamehulla. Hän katsoo, että marjojen käyttö tulee kasvamaan entisestään.

PUUTARHA-SANOMAT / VESANTO

Toripiha Oy aloitti Vesannolla 1999 entisissä Sonkarin mehutehtaan tiloissa. Toripiha on laajentanut Vesannon teollisuustiloja moneen kertaan ja vuonna 2018 se rakennutti Suonenjoelle uuden teollisuusyksikön, jossa se palvelee elintarviketeollisuutta uudella HPP-säilöntämenetelmällä.

Toripiha Oy:n toimitusjohtaja Juho Kylmälä kertoo yrityksen alkaneen hänen äitinsä isän harjoittamasta Suonenjoen mansikan välitystoiminnasta. Yritys rekisteröityi osakeyhtiöksi 1977.

– Oman marjahankinnan ja -jalostuksen sijaan olemme erikoistuneet myymään palveluita marjoja käyttävälle elintarviketeollisuudelle. HPP-laitos laajensi palvelutarjontaamme muihin elintarvikeyrityksiin, asiakkainamme on myös ulkomaisia yrityksiä.

Vuosittain Toripiha käsittelee 4–6 miljoonaa marjakiloa. Pääosassa ovat metsämarjat ja puutarhamarjoista suurimmat ovat herukat ja mansikka. Kylmälän mukaan viime vuonna saatiin talteen hyvä metsämarjasato, vaikka ulkomaisten poimijoiden saanti viivästyikin.

– Myymme palvelujamme myös yksittäisille viljelijöille. Meillä on tarjota myös logistiikkapalveluita, kuljetusta ja laatikoiden pesua sekä myös tuotekehitystä.

Katso video Toripihan marjojen puhdistus- ja pakastuspalveluista klikkaamalla tästä ja HPP-menetelmästä klikkaamalla tästä