Harjutarhat tuottaa – Piltti pakkaa: Vuonankaalista vaihtelua salaattiin

Vuonankaali on ikivanha salaattikasvi, joka on Euroopassa suosittu talvivihannes. Harjutarhat Oy ja Piltti Oy Kauppapuutarha ovat kehittäneet salaattivuonankaalista uuden ja ympärivuotisen kaupallisen tuotteen. Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Puutarha-Sanomien numerossa 10/2020.

Vuonankaalin sato leikataan pitkällä veitsellä kasvatuslaatikon reunoihin tukeutuen.

PUUTARHA-SANOMAT / KOSKI TL

Harjutarhojen kasvihuone on 5000 neliön blokkihuone. Laitos lämpiää jauhetulla kaurankuorella. Vuonankaali ei vaadi niin korkeita lämpötiloja kuin tomaatti: päivisin riittää 20 ja öisin 15 astetta.

Pinta-alasta puolet on nyt vuonankaalilla ja neljäsosalla alasta kasvatetaan jääsalaattia Hortiherttualle sopimustuotantona.

Jenni Haapasalo sanoo sadonkorjuun olevan käsityötä.

– Vuonankaalit leikataan pitkällä veitsellä kasvatuslaatikon reunojen korkeudelta. Saamme nättejä ruusukkeita, jotka lähetetään Piltin puutarhaan pestäväksi ja pakattavaksi.

Hanna Helenius kertoo, että vuonankaali pestään kevyesti ja lingotaan ennen pakkaamista, joten ne ovat valmiita käytettäväksi salaattiin sellaisenaan. Myyntipakkaus on tyynymäinen 80 gramman pakkaus kuten babypinaatillakin.

Klikkaa tästä  Piltin babypinaattivideoon, joka on kuvattu tammikuussa 2018..

Lue arkistosta ”Babypinaattia Piltiltä” Puutarha-Sanomat 1/2018