Puutarhakalenteri 2021 on ilmestynyt

Puutarhakalenterista on ilmestynyt jo 79 vuosikertaa. Puutarha-Sanomat on julkaissut sitä vuodesta 2008 alkaen. Kalenteri on viljelijöiden, hevihoitajien ja muiden alalla työskentelevien ammattilaisten työväline.

Uusi Puutarhakalenteri 2021 sisältää tuhdin paketin ammattitietoa.

– Se on tarkoitettu käytettäväksi vuoden jokaisena 365 päivänä.  Kun säilytät kalenterin siinä olevine omine muistiinpanoinesi, on niihin hyödyllistä ja mukavaa palata vuosienkin päästä, toteaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Puutarhakalenterissa ovat sääsymbolit, joihin on helppo joka päivä ruksata säätila muistiin. Koko vuodelle on juokseva päivämäärä, jota voidaan käyttää pakkauspäivän tunnuksena. Tuplakannet voi leikata auki, jolloin niiden sisäpuoletkin voi käyttää tärkeiden suunnitelmien pohjina. Kalenterissa on runsaasti muistiinpanotilaa omia merkintöjä varten.

Teemasivuilla tietopaketti

Puutarhakalenterin teemasivuille on koottu tietopaketti viljelijöille ja markkinoijille.  Kurpitsat esitellään vuoden vihanneksina.

– Pakkaukset puhuttavat ja kasvistenkin pakkaamisen tarve on koronavuonna korostunut. Kalenterissa on ohjeet, mitä kunkin kasviksen pakkauksessa ja irtomyynnin kyltissä tulee olla.

Kasvinsuojelussa ovat vuorossa luteet, joista on sekä hyötyä että haittaa. Marjojen tunneliviljelyssä vaativinta on kastelulannoituksen hoitaminen. Kalenterista saa uutta tietoa ledien käytöstä kasvihuoneviljelyssä.

Kesäkukkien trendejä vuodelle 2021 selvitetään kolmessa asiantuntijoiden kirjoittamissa jutuissa. Perunalajikkeet on esitelty koostetauluna ja kotimaisista omenalajikkeista kypsymistaulu.  Avomaanvihannesten viljely on tiivistetty perinteiseen taulukkoon. Polttoaineiden energia-arvoja selvitetään taulukoissa.

– Hyvin tärkeätä informaatiota on myös ilmoituksissa. Puutarha-alan yhteystiedot muodostavat puutarha-alan ”sisäpiiriin”, kertoo Tikkanen.

Kalenteria voi tilata netistä, www.puutarha-sanomat.fi/kalenteritilaus tai puhelimella 010 387 0880 (ark. 8–16). Hinta on 29 € ja postikulut 4,10 €, kun tilaa 2 kalenteria tai useamman ei postituskuluja.