Pinsiön Taimisto on Vuoden laatutuottaja

Pinsiön Taimisto Hämeenkyröstä Pirkanmaalta on valittu taimitarhatuotannon Vuoden laatutuottajaksi. Kotimaiset Kasvikset ry nimeää taimitarha-alalta laatutuottajaksi kolmen vuoden välein yrityksen, jonka tuotteet ja toiminta täyttävät korkeimmat vaatimukset.

1. Pinsiön Taimiston myymäläalue on järjestetty näyttävästi ja asiointia helpottavaksi.

Pinsiön Taimisto liputtaa näkyvästi kotimaisuuden puolesta. Tuotannossa suositaan kestäviä kotimaisia lisäyslähteitä aina kun se on mahdollista. Pinsiön Taimistolla arvostetaan lähituotantoa ja lisäysmateriaalin alkuperä onkin pääosin oman taimiston alueelta tai ainakin lähikunnista. Taimistolla kasvatetaan puuvartisia koriste- ja hyötykasveja eli puita ja pensaita noin 6 hehtaarin alalla. Havukasveja on perinteisesti laaja valikoima viljelyssä.

Runsasta valikoimaa lisää melkoisesti erikokoisten myyntitaimien määrä. Pinsiön Taimistolta löytyy pensaista perusvalikoiman lisäksi isoja jumbotaimia sekä niitäkin isompia lähes täysikokoisia yksittäispensaita. Taimisto kasvattaa itse monivuotisia taimia. Tämän lisäksi myymälään hankitaan yksi- ja monivuotisia taimia myyntiin muilta kotimaisilta tuottajilta sekä ulkoa tarkkaan valituilta kasvattajilta. Valikoima on laaja, koostuen kestävistä peruslajeista ja -lajikkeista sekä vaihtuvista erikoisuuksista ja uutuuksista.

Pinsiön Taimistolla otetaan ympäristöasiat huomioon. Esimerkiksi kemiallista kasvinsuojelua on vähennetty tuntuvasti, kierrätys on tehty rutiiniksi ja muutoinkin ympäristöä säästäviin viljelytapoihin on panostettu. Toiminnan ympäristöystävällisyyden annetaan näkyä myös asiakkaille.

Hyvä palvelu yhdistetään laatutuotteisiin

Taimiston sijainti Hämeenkyrössä aivan Valtatie kolmosen varressa mahdollistaa vaivattoman poikkeamisen Pinsiön Taimiston puutarhamyymälään. Myymäläalue on suunniteltu helppoon asiointiin. Sujuvan asiakaspalvelun takaa asiantunteva henkilökunta. Oma taimikasvatus varmistaa, että aina on tarjolla tuoreita hyväkuntoisia taimia aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Taimiston ja myymälän yhdistelmä takaa laajan ja monipuolisen taimitarjonnan.

Taimiston tukkumyynnissä palvellaan viherrakennus- ja puutarha-alan yrittäjiä, kuntia ja kaupunkeja. Taimet voidaan toimittaa asiakkaiden kohteisiin tai asiakas voi noutaa itse myymälästä.

Näyttelypuisto tarjoaa ideat mukaan

Pinsiön Taimisto tarjoaa asiakkailleen asiantuntevaa palvelua, monipuolisen sekä laajan tuotevalikoiman ja laadukkaita pirkanmaalaisia taimia. Taimiston erikoisuutena on laaja näyttelypuisto, jossa esitellään pihan rakentamisen ratkaisuja. Aidossa ympäristössä voi noukkia ideat mukaan omalle pihalle. Näyttelyalueella näkee taimia luonnollisessa koossa, mikä helpottaa piharakentajan kasvivalintoja.

Taimiston pihapiiristä löytyy yrityksen pitämä maalaiskahvila Viljamin Vintti, joka palvelee vanhan navetan parvella. Kahvilassa leivotaan itse, suositaan aitoja makuja sekä lähituotantoa. Taimiston, myymälän, näyttelypuiston ja kahvilan kokonaisuus muodostavat monipuolisen ja virikkeellisen kokonaisuuden, josta löytyy koettavaa jokaiselle.

Taimisto työllistää vuosittain parisenkymmentä kausityöntekijää kymmenen vakituisen työntekijän lisäksi. Yritys tarjoaa mielellään paikkoja mahdollisuuksien mukaan myös alan harjoittelijoille sekä opiskelijoille. Pinsiön Taimiston yrittäjä on Sami Pihkoluoma.

Lue Puutarha-Sanomien numerosta 6/2017 juttu Pinsiön Taimistosta.