Lahtelan puutarha investoi ledeihin

Lahtelan puutarhan muhkeat salaatit ovat kysyttäjä Pirkanmaalla. Yrittäjillä on suunnitelmissa laajentaa tuotantoalaa, jotta asiakkaille voidaan tarjota laaja kattaus salaatteja. Parhaillaan asennetaan blokkihuoneeseen uusia valaisimia, joista puolet ovat ledejä. Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 2/2020 on laaja artikkeli Lahtelan puutarhasta. Katso video tämän jutun lopusta.

Heli ja Juha Torkkeli tuottavat salaatteja 8700 neliön blokkihuoneessa, runsaampi salaattivalikoima edellyttää tuotantoalan laajentamista.

Heli ja Juha Torkkel perustivat Lahtelan Puutarha & Co -yrityksen 2004, ja sen yhtiömuoto on edelleen avoin yhtiö.

Torkkelien kasvihuonelaitos on rakennettu kahdessa osassa, jälkimmäinen osa valmistui 2014. Yhteensä blokkihuoneessa on viljelyalaa 8700 neliötä. Vuonna 2007 lämmitysenergia vaihdettiin nestekaasusta hakkeeseen, bioenergialaitos on teholtaan 1,5 megawattia.

Blokkihuoneessa on 10 kourulinjaa, joista 8 on jääsalaatilla ja 2 friseesalaatilla. Taimet kylvetään kivivillapaakkuun, ja sato myydään leikattuna. Kivivillat ja kasvijätteet levitetään peltoon.

Lahtelan puutarhan sato myydään paikallisen tukkuliikkeen, Vihanneslinja Oy:n, kautta Pirkanmaalle ja Jyväskylän suuntaan. Yrittäjät pitävät hyvänä työnjakoa, sillä he voivat keskittyä tuotantoa.